Venezia vergroot 'Eredivisie-enclave' met komst Romero

Reacties

Sergio Romero keert na ruim zes jaar terug in de Serie A. De 34-jarige doelman heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan Venezia, de nummer zeventien van dit seizoen. De Argentijn komt in Italië verschillende voormalig spelers uit de Eredivisie tegen.

Venezia vergroot 'Eredivisie-enclave' met komst Romero
© Pro Shots

Een van de bekenden die Romero tegenkomt is Niki Mäenpää. De ex-doelman van onder andere VVV-Venlo kwam in februari naar de club uit Venetië nadat eerste keeper Luca Lezzerini zijn kruisband had afgescheurd. Met Mäenpää onder de lat promoveerde Venezia voor het eerste in twintig jaar naar de Serie A. De 27-voudig international van Finland is ook dit seizoen de eerste keus onder de lat.

Nu zorgt Romero voor een nieuwe concurrentiestrijd. De Argentijn speelde tussen 2007 en 2011 voor AZ en verruilde die club voor Sampdoria, dat toen actief was in de Serie B. Romero promoveerde met zijn nieuwe club en werd in 2013 uitgeleend aan AS Monaco. Twee jaar later maakte de keeper transfervrij de overstap naar Manchester United, waarvoor hij in zes jaar 61 wedstrijden speelde. Afgelopen zomer nam de Engelse topclub afscheid van Romero.

De clubs leken daarna niet in de rij te staan voor de 34-jarige Romero, die nu alsnog een nieuwe werkgever vindt. Bij Venezia komt hij naast Mäenpää ook Ridgeciano Haps, Tyronne Ebuehi en Dennis Johnsen tegen. Haps wacht door een blessure nog altijd op zijn eerste minuten in het shirt van Venezia.

Bekijk hier al onze video's
Meer Venezia
Meer over Venezia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.