Redan glijdt verder af naar Italiaanse degradatiekandidaat in Serie C

Reacties

Daishawn Redan vertrekt zonder minuten in de hoofdmacht alweer bij Venezia. De Italianen laten de Nederlandse spits vertrekken naar derdeklasser US Triestina, die club heeft een verplichting tot koop aan het einde van dit seizoen. Daarmee doet Redan (weer) een flink stapje omlaag.

Redan glijdt verder af naar Italiaanse degradatiekandidaat in Serie C
© Pro Shots

Als groot toptalent werd Redan in 2017 door Chelsea uit de jeugdopleiding van Ajax weggeplukt, twee jaar later werd hij verkocht aan Hertha BSC. De Duitse club verhuurde hem driemaal op rij, via FC Groningen, PEC Zwolle en FC Utrecht kwam de aanvaller alsnog aan speelminuten in Nederland. Aan het begin van dit jaar verkocht Hertha de spits aan Venezia.

In de eerste seizoenshelft zat Redan enkele keren bij de wedstrijdselectie van Venezia, maar tot een debuut kwam het nooit en zal het voorlopig ook niet komen. Triestina zal de Amsterdammer volgend seizoen definitief inlijven. Zijn contract bij Venezia liep nog tot medio 2026.

Met Triestina treft Redan een club in zorgen. Afgelopen seizoen eindigde de club als achttiende in de Serie C en werd via een doelpunt in de 92ste minuut van de play-offsfinale lijfsbehoud veiliggesteld. Bij Triestina gaat Redan met onder anderen Simone Ganz concurreren. De Italiaan stond onder contract bij topclubs als AC Milan en Juventus, maar slaagde ook niet op het hoogste niveau.

Aan het begin van zijn periode bij FC Utrecht sprak VI met Redan

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.