Idzes en Haye aan de vooravond van bijzondere interlandloopbaan

Reacties

Thom Haye en Jay Idzes willen voor het Indonesische nationale elftal gaan uitkomen. De twee Nederlanders zijn momenteel in Jakarta, om het papierwerk voor het staatsburgerschap in orde te maken. Idzes heeft reeds groen licht gekregen, al moet hij nog even wachten op zijn eerste oproep.

Idzes en Haye aan de vooravond van bijzondere interlandloopbaan
© Pro Shots

De 23-jarige Idzes, die Go Ahead Eagles afgelopen zomer verruilde voor het Italiaanse Venezia, hoopte volgende maand al mee te mogen doen aan de Asian Cup. Dit toernooi wordt van 12 januari tot 10 februari afgewerkt in Qatar. 'Helaas heeft de Aziatische bond de inschrijving al gesloten', zegt Endri Erawan van de Indonesische voetbalbond. 'We hopen nu dat we Jay in maart voor het eerst kunnen oproepen, voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Vietnam.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Erawan voegde toe dat hij hoopt dat er binnenkort nog een of twee spelers genaturaliseerd worden, zodat zij mogen uitkomen voor het Indonesische elftal. Het is nu al bekend dat Haye daarvoor in aanmerking komt. De middenvelder van SC Heerenveen, die werd geboren in Amsterdam maar Indonesische grootouders heeft, is donderdag geland op Soekarno Hatta Airport.

Een journalist van Super Spor wachtte Haye daar op. 'Ik ben blij dat ik hier nu eindelijk ben', wordt de middenvelder geciteerd. 'Het versterken van het Indonesische team zou heel leuk zijn. Ik ben hier om het proces te doorlopen en heb alle vertrouwen in een goede afloop.'

Super Spor schrijft dat Nathan Tjoe-A-On, die Excelsior in de zomer verruilde voor Swansea City, ook een kandidaat is om Indonesisch international te worden. Het Indonesische nationale elftal begint zo steeds meer een flink Nederlands tintje te krijgen. Sandy Walsh, Marc Klok, Shayne Pattynama, Justin Hubner, Rafael Struijck en Ivar Jenner werden al eerder genaturaliseerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.