Veltman kruipt met stuntploeg Brighton omhoog in strijd om CL-ticket

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft uitstekende zaken gedaan in de subtop van de Premier League. Op eigen veld werd Crystal Palace verslagen. Brentford kende dankzij topschutter Ivan Toney ook een prima avond door te winnen bij Southampton.

Veltman kruipt met stuntploeg Brighton omhoog in strijd om CL-ticket
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Met Joël Veltman aan de aftrap en Jan Paul van Hecke op de reservebank begonnen The Seagulls aan het inhaalduel. Met nog drie wedstrijden tegoed wachtte Brighton nog een bomvol programma, mede omdat het nog actief is in het FA Cup-toernooi. Op basis van verliespunten was de ploeg van manager Roberto de Zerbi voorafgaand aan de aftrap zelfs de virtuele nummer vijf van de ranglijst.

In strijd om de Europese tickets, en misschien zelfs een toegangsbewijs voor de Champions League, mocht het op eigen veld tegen Palace niets laten liggen. En de gasten leken een welkome gast. Sinds 31 december wist het elftal van manager Patrick Vieira niet meer te winnen. Elf wedstrijden lang wachtten The Eagles al op een zege.

Aanvankelijk was dat aan het spelbeeld niet te zien. Palace domineerde het eerste kwartier en kreeg, onder aanvoering van sterspeler Wilfried Zaha, een drietal mogelijkheden. Doelman Jason Steele hield echter zijn doel schoon. Aan de andere kant was het wél direct raak. Solly March, voor het eerst in de voorselectie van de nationale ploeg van Engeland, schoot met scherp. De man in vorm brak door aan de linkerkant en werkte knap af. Het zorgde direct voor meer grip bij Brighton, waar Veltman diverse pittige duels uitvocht met Zaha. Wie dat ook deed, was Cheick Doucouré. De middenvelder pakte zijn negende gele kaart en ontsnapte vlak voor rust op miraculeuze wijze aan een tweede prent.

In de tweede helft denderde Brighton door, maar kansen van Pervis Estupiñán en Danny Welbeck gingen er niet in. Ook de Argentijnse wereldkampioen Alexis Mac Allister en uitblinker Moisés Caicedo konden het krachtsverschil niet verder in de score uitdrukken. De gasten kregen in blessuretijd nog een uitgelezen kans, maar misten, waardoor de ploeg van De Zerbi opstoomt naar de zevende plaats op de ranglijst. Met de twaalfde zege in de Premier League van het seizoen werd als kers op de taart een record geëvenaard.

Southampton
Southampton
0 - 2
Brentford
Brentford

Southampton pakte afgelopen weekend nog een knap punt op bezoek bij Manchester United. De hekkensluiter kreeg op eigen veld tegen Brentford een uitgelezen kans om van de laatste plaats af te komen. Dat lukte niet, want de Londenaren zegevierden in het St. Mary's Stadium. Wie anders dan Ivan Toney was het goudhaantje. De spits maakte alweer zestiende treffer van het seizoen. Diep in blessuretijd verdubbelde invaller Yoane Wissa op aangeven Toney zelfs de score nog. Brentford klom door de zege naar de achtste plaats op de ranglijst. Nipt onder Liverpool, maar vier punten boven Chelsea.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.