Veerkrachtig Barcelona voorkomt blamage in Copa del Rey

Barcelona heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. Heel even liet Unionistas de Salamanca de kampioen van Spanje schrikken, maar de ploeg van Xavi toonde veerkracht en zorgde ervoor dat de druk op de trainer niet nog verder toenam.

Unionistas de Salamanca
1 - 3
Barcelona
Barcelona

Barça wilde het bekerduel gebruiken om na de dreun in de finale van de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid (4-1) het goede gevoel weer terug te krijgen. Het tegenovergestelde gebeurde. De thuisploeg kreeg in de eerste minuut al direct een enorme kans en nam na een half uur vervolgens alsnog de leiding. Linkermiddenvelder Juanito Serrano gaf de bal voor en bij de tweede paal nam Varo Gómez de bal vol op zijn slof.

Op dat moment had Barcelona, dat met Marc Guiu (18) in de spits aantrad en Fermín López en Oriol Romeu op het middenveld naast jubilaris Frenkie de Jong, al enkele kansen gehad. Doelman Iván Martínez hield Unionistas op die momenten nog op de been, maar kon vlak voor rust niet voorkomen dat Ferran Torres de achterstand repareerde. De vleugelspits sloeg toe in de tegenstoot na een corner van de derdedivisionist.

Zo wendde Barça een blamage af. Nadat Xavi in de zestigste minuut met Robert Lewandowski, Ilkay Gündogan en Pedri drie ervaren krachten had ingebracht, stelden de Catalanen in het laatste kwart van de wedstrijd orde op zaken. Eerst knalde verdediger Jules Koundé raak, enkele minuten later zorgde Alejandro Balde na een solo voor het fraaie slotakkoord. In de slotfase voorkwam Iñaki Peña met een dubbele save nog een hectisch einde.