Veelzeggende stats: Messi haalt bij lange na geen Messi-cijfers

Reacties

Na het fiasco tegen Bayern München staat het vast dat Barcelona het seizoen zonder prijs beëindigt, voor het eerst sinds 2007/08. Toeval of niet: dat was tevens de laatste jaargang waarin Lionel Messi minder vaker doel trof dan in 2019/20.

Veelzeggende stats: Messi haalt bij lange na geen Messi-cijfers
© Pro Shots

Gerekend over alle competities (inclusief de nationale ploeg) bleef de 33-jarige Argentijn steken op 33 treffers, waaronder slechts drie in de Champions League. Liefst 25 spelers maakten in deze editie van het miljardenbal méér doelpunten dan de sterspeler van Barcelona.

Natuurlijk: voor een seizoen met 33 doelpunten zouden de meeste aanvallers blind tekenen. Toch springt deze jaargang er wel zeer negatief uit op Messi's cv. Sinds 2014/15 slechtte de zesvoudige Gouden Bal-winnaar immers altijd de kaap van vijftig goals in alle competities, met als absolute hoogtepunt de absurde 81 goals in 2011/12.

De laatste keer dat Messi genoegen moest nemen met minder dan 33 doelpunten was dus twaalf jaar geleden. Tijdens het laatste seizoen met Frank Rijkaard op de bank finishte de Argentijn op negentien treffers, daarna schoot zijn productie omhoog.

Grootste nederlaag
De 2-8 van vrijdagavond is trouwens de grootste nederlaag die Messi ooit leed als prof. Het vorige negatieve record was de 6-1 tegen Bolivia in de WK-kwalificatie in 2009. Ondanks die afgang kwalificeerde het Argentinië van bondscoach Diego Maradona zich voor de eindronde in Zuid-Afrika.

De goals van Lionel Messi per seizoen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.