Veelbelovende leerling Félix in schaduw oude meester Ronaldo op prijzenjacht

Reacties

Estádio do Dragão is woensdag het strijdtoneel voor Cristiano Ronaldo. Met mogelijk de nieuwe hoop in bange dagen aan zijn zijde jaagt de oude meester in eigen land op een prijs.

Veelbelovende leerling Félix in schaduw oude meester Ronaldo op prijzenjacht
Portugal
Portugal
3 - 1
Zwitserland
Zwitserland

De jacht op de 71 centimeter hoge en 7,5 kilogram wegende Nations League-trofee is ook een revanche. In 2004 was Portugal in eigen land dicht bij het veroveren van de eerste titel. De Europese titel lonkte na de zege op Nederland in de halve finale. In de eindstrijd zette Griekenland een streep door de droom. De toen negentienjarige Cristiano Ronaldo droop door toedoen van Angelos Charisteas gedesillusioneerd af.

Vijftien jaar later heeft Portugal opnieuw in eigen land de kans een Europese prijs te pakken. Woensdag wacht Zwitserland in de halve finale als eerste obstakel op weg naar het beoogde doel: de Nations League-eindzege. Het is mogelijk de laatste prijs als tastbaar resultaat van de interlandcarrière van Ronaldo, die vijftien jaar geleden op het EK-podium zijn naam vestigde.

De nu 34-jarige aanvaller van Juventus is vijftien jaar ouder dan João Félix, zijn beoogde vervanger in de Portugese nationale ploeg. De jongeling van Benfica heeft dit seizoen zijn (internationale) doorbraak beleefd. De aanvaller kreeg dankzij zijn indrukwekkende spel met O Glorioso een uitnodiging voor de nationale ploeg en kan tijdens de Final Four van de Nations League debuteren voor Portugal. Hij staat nog in de schaduw van Ronaldo, met zijn beugel ten teken van zijn jeugdigheid.

Félix mag de hoop koesteren om net als Ronaldo in 2004 op negentienjarige leeftijd zijn eerste interlandgoal te maken. 'Als hij er nog niet klaar voor was geweest, dan had ik hem niet geselecteerd', zei bondscoach Fernando Santos. 'Het gaat niet om de leeftijd, maar om wat ze hebben laten zien bij hun club. Hij is er klaar voor.'

De woorden van de keuzeheer voeden de Portugese hoop dat de oude meester Ronaldo tegen Zwitserland met zijn jonge leerling aan zijn zij het gastland richting de Nations League-trofee leidt. Estádio do Dragão kan woensdag zomaar ook het toneel worden waarop Félix zijn doorbraak als international beleefde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.