Vardy velt Bournemouth, Haller heeft de smaak te pakken

Dankzij een glansrol van Jamie Vardy is Leicester City opgeklommen naar de derde plaats in de Premier League. Ook Sébastien Haller, ex-FC Utrecht, liet zich weer zien.

Leicester City
3 - 1
AFC Bournemouth

Jamie Vardy was de grote man aan de kant bij Leicester City, dat in eigen huis te sterk was voor AFC Bournemouth. In de twaalfde minuut zette de spits de kampioen van 2016 op voorsprong met een schitterend doelpunt. Na een lange pass van Ben Chilwell zag Vardy doelman Aaron Ramsdale uit zijn doel komen en verschalkte hem met een heerlijke boogbal van zo'n 25 meter. Drie minuten later stond het echter weer gelijk in het King Power Stadium via Callum Wilson, die scoorde na een steekpass van Ryan Fraser.

Toch ging Leicester City rusten met een voorsprong, want vier minuten voor rust tikte Youri Tielemans van dichtbij binnen na voorbereidend werk van Vardy. In de 73ste minuut viel de definitieve beslissing. Dit keer was Tielemans de aangever en Vardy de afmaker. Met acht punten uit vier duels bezet Leicester City voorlopig de derde plaats in de Premier League, terwijl AFC Bournemouth vijftiende staat.

Crystal Palace
1 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Na de sensationele overwinning op Old Trafford vorige week, won Crystal Palace ook thuis van Aston Villa. Lang ging de wedstrijd gelijkop, maar na de rode kaart voor Trézéguet (twee keer geel), zorgde Jordan Ayew voor het verschil. Net als vorige week tegen Manchester United opende hij de score.

Het bleef nu bij het ene doelpunt voor Palace, waar Patrick van Aanholt de hele wedstrijd speelde. Aan de kant van Villa bleef Anwar El Ghazi de hele wedstrijd op de bank. Crystal Palace staat na vier duels knap vierde in de Premier League, het gepromoveerde Aston Villa staat achttiende.

West Ham United
2 - 0
Norwich City

Het duel tussen West Ham United en Norwich City was ook het duel tussen Sébastien Haller en Teemu Pukki, twee spitsen die uitstekend aan het seizoen begonnen waren. De van Eintracht Frankfurt overgenomen Haller maakte vorige week, in zijn tweede wedstrijd namens West Ham, zijn eerste twee doelpunten in de Premier League. Pukki stond voorafgaand aan de vierde speelronde zelfs al op vijf doelpunten.

Het onderlinge duel zaterdag werd gewonnen door Haller, die halverwege de eerste helft op aangeven van Arthur Masuaku de score opende in Londen. Tien minuten na rust werd het 2-0 door een treffer van Andriy Yarmolenko, die doelman Tim Krul met een volley passeerde. Door de overwinning klimt West Ham United naar de vijfde plaats, Norwich City bezet de voorlaatste plaats.

Newcastle United
1 - 1
Watford
Watford

Newcastle United won vorig weekend verrassend op bezoek bij Tottenham Hotspur. Jetro Willems bleef in Noord-Londen de hele wedstrijd op de bank, maar thuis tegen Watford kreeg de van Eintracht Frankfurt gehuurde linksback een basisplaats van manager Steve Bruce. Al na twee minuten kwamen de bezoekers, waar Daryl Janmaat de hele wedstrijd speelde, op voorsprong. Een schot van Tom Cleverley werd gesmoord, maar kwam voor de voeten van zijn ploeggenoot Will Hughes, die van dichtbij trefzeker was. Vier minuten voor rust werkte Fabian Schär de gelijkmaker binnen na een voorzet van de rechterflank. Door het gelijkspel is Watford van de hatelijke nul af, maar het blijft hekkensluiter. Newcastle United is veertiende.