Weergaloze Agüero nadert iconen Henry en Lampard na tweeklapper

Manchester City heeft zaterdag afgerekend met Brighton & Hove Albion in de vierde speelronde van de Premier League. Sergio Agüero breidde zijn doelpuntenreeks uit en komt steeds dichter in de buurt van een plek in de topvijf van topscorers aller tijden in Engeland.

Manchester City
4 - 0
Brighton & Hove Albion

Man City rekende heel vlug af met alle plannen van Brighton. De uitclub, met Davy Pröpper in de basis en Alireza Jahanbakhsh de hele wedstrijd op de bank, speelde doordeweeks in de strijd om de League Cup (2-1 winst op Bristol Rovers in de tweede ronde) en had dus maar een paar dagen om zich voor te bereiden op het duel met de regerend kampioen van Engeland. Die voorbereiding kon na iets meer dan een minuut alweer de prullenbak in. Manager Graham Potter had uiteraard de hoop om zo lang mogelijk de nul te houden tegen Man City, maar na één minuut en acht seconden lag de bal al in het net. David Silva werd vrijgespeeld op de achterlijn en hij legde de bal terug op Kevin De Bruyne, die vogelvrij de 1-0 mocht maken.

Die vroege voorsprong betekende niet dat Man City direct over Brighton heen walste. De uitclub kreeg zowaar een van de betere kansen in de wedstrijd. Leandro Trossard kreeg de bal langs keeper Ederson, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Fernandinho. De Braziliaan stond sinds de slotfase van de eerste helft centraal achterin, omdat Aymeric Laporte een ogenschijnlijk zware knieblessure opliep. Extra zuur, omdat de mandekker voor het eerst een oproep had kregen voor het Franse nationale elftal.

Op het moment dat Fernandinho de bal van de lijn haalde stond het al 2-0 voor Man City. Kort combinatiespel verschafte Sergio Agüero wat ruimte in de zestien en twee minuten voor rust maakte de Argentijn het af met een hard schot. Tien minuten na rust was Agüero ook verantwoordelijk voor de 3-0, wat alweer zijn 170ste doelpunt in de Premier League was. Zijn prachtige schot in de rechterkruising was onhoudbaar voor keeper Mathew Ryan.

Zo werd Agüero weer de grote man bij Man City. De spits was vorige week ook al tweemaal trefzeker in de 3-1 overwinning op AFC Bournemouth en ook in speelronde één en twee scoorde hij. Sinds de huidige opzet van de Engelse competitie maakten slechts vijf spelers meer goals dan Agüero, maar het is niet ondenkbaar dat de Zuid-Amerikaan dit seizoen nog zijn plek in de topvijf inneemt.