Nieuwe interlanddeceptie dreigt voor City-verdediger Laporte

Reacties

Aymeric Laporte heeft zaterdagmiddag vol ongeloof het veld verlaten tijdens Manchester City - Brighton & Hove Albion. De Franse verdediger werd donderdag eindelijk weer eens opgenomen in de selectie van Frankrijk, maar moest tegen Brighton met een ogenschijnlijk zware knieblessure per brancard van het veld en werd vervangen door Fernandinho.

Nieuwe interlanddeceptie dreigt voor City-verdediger Laporte

Laporte wacht nog altijd op zijn interlanddebuut voor Frankrijk. Daar gaat nu mogelijk nog langer duren. Eerder uitte hij kritiek op het selectiebeleid. In 2018 bijvoorbeeld, vlak na het WK in eigen land. 'Ik had nu wereldkampioen kunnen zijn', zei de verdediger in gesprek met Basque TV. 'Ik weet niet waarom ik er steeds niet bij zit, ik denk niet dat dit om sportieve redenen is.'

Laporte weersprak destijds de geruchten dat hij zou overwegen om zich beschikbaar te stellen voor de Spaanse ploeg, iets wat de Spaanse bond wel zou zien zitten. In theorie had hij zo'n aanvraag kunnen indienen omdat zijn overgrootouders Baskisch zijn. Daardoor mocht hij ook uitkomen voor Athletic de Bilbao, dat alleen Basken opstelt.

Frankrijk stuit komende maand in de EK-kwalificatiereeks op Albanië en Andorra. Of Laporte daar bij kan zijn, zal de komende dagen duidelijk worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Aymeric Laporte
Meer over Aymeric Laporte
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.