Laporte klaagt over omstandigheden in Saoedi-Arabië

Reacties

Aymeric Laporte heeft het nog niet bepaald naar zijn zin in Saoedi-Arabië. De aankoop van Al-Nassr, de club van Cristiano Ronaldo, doet in een interview met AS zijn beklag over het verschil tussen hetgeen hem is voorgespiegeld en de realiteit.

Laporte klaagt over omstandigheden in Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Dat Jordan Henderson na een halfjaar al Al-Ettifaq heeft verlaten om bij Ajax aan de slag te gaan, zal voor de voormalige verdediger van Manchester City niet uit de lucht zijn komen vallen. Volgens Laporte zijn veel Europese sterren die naar Saoedi-Arabië zijn vertrokken ontevreden. 'Ze maken het ons hier niet makkelijk. Veel spelers zijn teleurgesteld. We werken elke dag aan het verbeteren van de omstandigheden. Deze situatie is ook nieuw voor de Saoedi's, dat er veel Europese spelers met een staat van dienst aanwezig zijn. Misschien moeten ze wennen aan de professionaliteit', zegt de 29-jarige verdediger.

Laporte legt uit dat hij niet alleen op aan voetbal gerelateerde zaken doelt. In het dagelijkse leven merkt hij ook dat er veel gemakzucht is in Saoedi-Arabië. 'Een deadline doet er niet toe voor ze. Je maakt afspraken, maar die komen ze gewoon niet na als er wat ondertekend is. Ze gaan de strijd met je aan. Dat was ik niet gewend vanuit Europa', klinkt het.

De speler die met Manchester City onder meer vijf keer de Premier League won, kreeg een ander beeld voorgespiegeld toen het voorstel vanuit Saoedi-Arabië afgelopen zomer op tafel kwam. 'Ze proberen je binnen te halen en eenmaal hier is de dagelijkse gang van zaken toch heel anders. Ze bekommeren zich wel om ons, maar niet genoeg naar mijn zin. In Europa wordt er beter voor je gezorgd', aldus Laporte, die nog niet hardop een vertrekwens wil uitspreken. 'Maar als je in zo'n korte periode al teleurgesteld raakt, dan vraag je je wel af wat je moet doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.