VAR ontneemt Man City kroon op werk van Koning Assist

Reacties

Manchester City heeft in de topper tegen Tottenham Hotspur twee punten laten liggen. Die stand deed totaal geen recht aan de verhoudingen op het veld. City was onder aanvoering van Kevin De Bruyne de veel betere ploeg geweest, maar trof een buitengewoon effectief Spurs. De slotfase was spectaculair, want Gabriel Jesus leek City in extremis toch nog een 3-2 zege te bezorgen. De VAR zette uiteindelijk een streep door die goal, waarmee een trauma van City omhoog kwam.

VAR ontneemt Man City kroon op werk van Koning Assist
Manchester City
Manchester City
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Aan de opstelling van Spurs was al te zien dat manager Mauricio Pochettino wist dat hij naar achteren gedrukt zou gaan worden. Lucas Moura had plaatsgemaakt voor de teruggekeerde Christian Eriksen. Bij City was opvallend dat de vorige week nog imponerende Riyad Mahrez moest wijken voor Bernardo Silva.

Al vanaf het begin was het City dat dicteerde. Kyle Walker-Peters had in de beginfase maar ternauwernood voorkomen dat Raheem Sterling de score opende en Erik Lamela mocht van geluk spreken dat hij voor het omver duwen van Rodri niet werd bestraft met een strafschop.

Sterling
In de twintigste minuut was het alsnog raak voor City en Sterling. De aanvaller werd op fraaie wijze in stelling gebracht door De Bruyne. De Belg slingerde de bal in één keer voor het doel en zag zijn Engelse ploeggenoot koppend scoren. Het betekende voor Sterling al zijn vierde competitiegoal van dit seizoen en bovendien scoorde hij voor het vierde officiële duel op rij (zeven treffers in die optredens).

Terwijl de openingsgoal recht deed aan het spelbeeld, deed de gelijkmaker dat zeker niet. Nog geen twee minuten na de 1-0 was het alweer gelijk. Bij de eerste doelpoging van Spurs was het direct raak. Tanguy Ndombele bereikte met een prima pass Erik Lamela, die beheerst afrondde. Overigens stond City-doelman Ederson allesbehalve ideaal opgesteld bij die poging.

De Bruyne
Nog voor rust was het opnieuw De Bruyne die de landskampioen bij de hand nam. De spelmaker slingerde de bal hard voor de Spurs-goal en zag hoe Sergio Agüero zijn instinct maar weer eens aanwendde. Met een echte spitsengoal zette de Argentijn City weer op voorsprong. Omdat de dreigende De Bruyne en Bernardo Silva vervolgens mogelijkheden onbenut lieten, was de ruststand 2-1. Met zijn twee assists voerde De Bruyne zijn seizoenstotaal op naar drie en dat is al meer dan de twee verzilverde voorzetten die hij vorig seizoen liet noteren in negentien optredens. In totaal heeft de Belg nu al 49 assists in de Premier League op zijn naam staan.

Ook na rust was City de bovenliggende partij, maar verzuimden The Citizens de trekker over te halen. De Bruyne rook na zijn twee assists aan een goal en Oleksandr Zinchenko zag Spurs-doelman Hugo Lloris knap redden. De gemiste kansen waren niet de enige herhaling van zetten, de tweede gelijkmaker was dat evenzo. De net ingevallen Lucas Moura kopte bij zijn eerste balcontact direct raak uit een corner en symboliseerde daarmee het effectieve optreden van de Londenaren: 2-2.

VAR
Wat volgde was een stortvloed aan City-aanvallen. Bernardo Silva zag een inzet op de lat eindigen en even later was ook Nicolás Otamendi dicht bij de winnende treffer. Jesus leek dus uit een corner alsnog voor de overwinning te zorgen, maar de VAR stak daar een stokje voor. De Braziliaan had de bal immers in zijn bezit gekregen via de arm van Aymeric Laporte. Zo zorgde de VAR opnieuw voor teleurstelling bij City, iets dat vorig seizoen in de kwartfinale van de Champions League ook al gebeurd was. Toen bleek die beslissing goed voor de uitschakeling van City.

Beide ploegen staan na zaterdag op vier punten uit twee duels. Overigens was bij City opvallend dat manager Pep Guardiola en de gewisselde Agüero het verbaal met elkaar aan de stok kregen bij de aftocht van de Argentijn. Tot teleurstelling van Guardiola ging een heldenrol dus voorbij aan de neus van Jesus, de vervanger van Agüero. Bij Spurs maakte Giovani Lo Celso in de slotfase nog zijn debuut.

Een veelzeggende reactie van Spurs na afloop:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Liverpool heeft geweldig weekend door gelijkspel Manchester City'
Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.