Mendy terug bij City: man van 40.000 euro per minuut hervat training

Reacties

Benjamin Mendy is op de weg terug bij Manchester City. De linksback heeft zich weer gemeld in Engeland en heeft de training hervat. Pep Guardiola hoopt snel weer een beroep te kunnen doen op de Fransman, die tot dusver een peperdure investering is gebleken.

Mendy terug bij City: man van 40.000 euro per minuut hervat training

De 25-jarige Mendy maakte twee jaar geleden voor een enorme transfersom van 57,5 miljoen euro de overstap van AS Monaco naar City. Hij heeft in de afgelopen periode heel wat prijzen aan zijn palmares kunnen toevoegen, maar door blessureleed was zijn aandeel in het succes van City niet groot. Mendy heeft in zijn tijd in Engeland al te maken gehad met twee zware knieblessures.

De Fransman miste in de afgelopen twee jaar meer dan negentig wedstrijden voor City en kwam pas in 23 duels voor The Citizens in actie. Niet alleen Guardiola en de supporters, maar zeker ook de mensen bij City die over de centjes gaan balen daar ontzettend van. Mendy is niet alleen een dure klant vanwege de transfersom die City voor hem betaalde; de back strijkt met 5,6 miljoen euro per jaar ook geen misselijk salaris op. En daar heeft City dus nog niet veel voor teruggekregen.

Mendy heeft in zijn 23 wedstrijden in totaal 1721 minuten voor City heeft gespeeld, zo vond The Sun uit. In twee jaar tijd heeft de vleugelverdediger ruim elf miljoen euro aan salaris ontvangen en dit bedrag plus de betaalde transfersom komt neer op bijna 40.000 euro per gespeelde minuut. Een ongelooflijk bedrag.

Guardiola wil Mendy zo snel mogelijk opstellen, maar weet dat hij voorzichtig moet zijn met de vleugelverdediger. De back werkte in Barcelona aan zijn revalidatie en is nu terug in Manchester. Verwacht wordt dat Mendy volgende maand weer wat speelminuten kan gaan maken. Bij de afwezigheid van Mendy is Oleksandr Zinchenko de eerste linksback van City; Angeliño werd teruggehaald van PSV voor extra concurrentie.

Prijzenkast
Mendy heeft dus nog niet heel veel gespeeld voor City, maar zoals reeds aangegeven is zijn prijzenkast wel aardig gevuld. City werd in de afgelopen twee jaar kampioen van Engeland en Mendy werd met Frankrijk in de zomer van 2018 wereldkampioen. Na dit succes won Mendy met City ook het Community Shield. Deze prijs pakte de ploeg van Guardiola dit jaar opnieuw, maar voor het duel met Liverpool zat Mendy dus niet bij de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.