Van trainer onder druk naar voetbalshow: Benfica maakt weer indruk

Reacties

Nog niet zo lang geleden werd trainer Jorge Jesus door een groep supporters van Benfica digitaal naar de uitgang gedirigeerd vanwege de prestaties van de club. De afgelopen weken herpakte de nummer drie van Portugal zich, met een 7-1 overwinning op Marítimo als het voorlopige hoogtepunt.

Van trainer onder druk naar voetbalshow: Benfica maakt weer indruk
© Pro Shots
Benfica
Benfica
7 - 1
Marítimo Funchal
Marítimo Funchal

Een supporter van Benfica bedacht in ieder geval een humoristische manier van kritiek uiten. Hij bedacht een website waarop Jorge Jesus terug naar Brazilië kan worden 'geklikt' door de bezoekers. Door iedere klik ging Jesus een stukje verder van Portugal naar Flamengo, waar hij in 2020 vandaan kwam. Inmiddels heeft de oefenmeester de Braziliaanse kust bijna bereikt, maar daar lijkt het bij te blijven. De prestaties van Benfica zijn de laatste weken namelijk uitstekend.

De website werd opgetuigd na de nederlaag van Benfica in de topper tegen Sporting Portugal (1-3), waardoor de achterstand op de koploper toenam. Vijf dagen later verzekerden de Portugezen zich echter van overwintering in de Champions League door met 2-0 te winnen van Dinamo Kiev en zo over Barcelona heen te klimmen. Ook de competitiewedstrijd tegen Famalicão (1-4) en het bekerduel met Covilha (3-0) werden gewonnen, waarna zondag Marítimo werd overklast. Tussendoor werd Benfica in de Champions League gekoppeld aan Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We zijn heel tevreden over het aantal kansen en deze grote uitslag, dat geeft een boost aan het team', zei assistent-trainer João de Deus na de wedstrijd. Jorge Jesus zat tegen Marítimo een schorsing uit. 'Dit was een demonstratie van wat we kunnen. Ik ben ook blij met de steun van de fans. Als je met 7-1 wint, lijkt het me vanzelfsprekend dat je applaus krijgt.'

Tegen Marítimo waren Rafa Silva en Darwin Nuñez de grote uitblinkers. Silva scoorde en gaf liefst vier assists, terwijl Nuñez de eerste twee goals maakte en in de afgelopen drie wedstrijden liefst zeven keer scoorde. 'Dit is mijn beste seizoen bij Benfica', zei de spits tegen het clubkanaal. 'Maar zonder mijn teamgenoten en de trainer is het allemaal niet mogelijk. Ik probeer zo door te gaan en met beide benen op de grond te blijven.'

In februari staat Benfica voor het eerst tegenover Ajax. Op 23 februari gaan de Amsterdammers op bezoek bij Portugal in de knock-outfase van de Champions League. Op 15 maart volgt de return in de Johan Cruijff Arena.

Wo 23 feb. 2022

Di 15 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.