Ajax bij poging twee gekoppeld aan Benfica in achtste finale CL

Reacties

Ajax is tijdens de opnieuw uitgevoerde Champions League-loting voor de achtste finale gekoppeld aan Benfica. De Amsterdammers beginnen het tweeluik met een uitwedstrijd.

Ajax bij poging twee gekoppeld aan Benfica in achtste finale CL
© Pro Shots

Eerder deze maandag rolde Internazionale uit de koker, maar door een technische fout moest de loting opnieuw worden verricht. En dus moest Ajax wederom in spanning afwachten welke club in de achtste finale de tegenstander zou zijn: Atlético Madrid, Benfica, Chelsea, Inter, Paris Saint-Germain, Red Bull Salzburg of Villarreal. Sporting Portugal was geen optie, omdat het in dezelfde groep als Ajax zat.

Ajax maakte in de poulefase grote indruk door al zijn zes wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Sporting en Besiktas te winnen, een zeldzame prestatie in de CL-historie. De ploeg van Erik ten Hag verdween daardoor als groepswinnaar in de koker voor de loting, waardoor het de zeven andere groepswinnaars – Bayern München, Juventus, Lille, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Real Madrid - ontliep.

Met Benfica treft Ajax de huidige nummer drie van Portugal. De grootmacht uit Lissabon schakelde in de play-offs PSV uit en bleef in de groepsfase vervolgens Barcelona voor. Bij de ploeg van trainer Jorge Jesus speelt met Jan Vertonghen een oude bekende. In het seizoen 2018/19 was Benfica op weg naar de halve finale van de Champions League tegenstander van Ajax in de groepsfase.

De heenwedstrijden in de achtste finales van het miljardenbal worden gespeeld op 15, 16, 22 en 23 februari. De returns zijn op 8, 9, 15 en 16 maart. Op welke dagen Ajax in actie komt, is op dit moment nog niet bekend. Nota bene: dit wordt de eerste knock-outfase in de Champions League zonder de regel dat uitdoelpunten dubbel tellen bij een gelijke stand over twee wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.