Van toptalent tot vergeten voetballer: wie geeft Ouasim Bouy een kans?

Reacties

Ooit werd Ouasim Bouy een grote toekomst voorspeld, maar inmiddels valt de voormalig jeugdspeler van Ajax en Juventus zo langzamerhand in de categorie vergeten voetballers. De 27-jarige middenvelder vertrekt deze zomer bij Leeds United zonder ook maar één wedstrijd voor de Premier League-club te hebben gespeeld.

Van toptalent tot vergeten voetballer: wie geeft Ouasim Bouy een kans?
© Pro Shots

Leeds maakte vorige week bekend dat het aflopende contract van Bouy niet wordt verlengd. Het zal niet als een verrassing zijn gekomen voor de voormalig jeugdinternational. Sinds hij in 2017 transfervrij overkwam van Juventus, was hem geen enkel optreden in de hoofdmacht gegeven bij de Engelse club. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert alweer van mei 2019, met PEC Zwolle tegen NAC Breda (0-0) in de Eredivisie.

Na zijn huurperiode in Zwolle keerde Bouy terug naar Leeds en werd het stil rond de Amsterdammer. Manager Marcelo Bielsa deed geen beroep op hem en een vertrek op huurbasis zat er ook niet in. Dat terwijl Bouy daar toch patent op heeft. Juve verhuurde hem in vijf jaar tijd aan Brescia, Hamburger SV, Panathinaikos, PEC (2x) en Palermo. Bij Leeds kwamen daar nog tijdelijke avontuurtjes bij Curtural Leonesa en opnieuw PEC bij.

Nu is Bouy dus vrij om te staan en te gaan waar hij wil en heeft hij de kans om zich weer uit de vergetelheid te spelen. Zelf lijkt hij in ieder geval klaar voor een nieuw avontuur, getuige zijn laatste post op Instagram. Daarop is een fanatiek trainende middenvelder te zien, klaar om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan zijn loopbaan die toch niet is gelopen zoals menigeen dacht toen Juventus hem in 2012 overnam van Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer O. Bouy
Meer over O. Bouy
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.