PEC Zwolle voor de derde keer in zee met huurling Bouy

Reacties

Ouasim Bouy gaat voor de derde keer in zijn carrière op huurbasis aan de slag bij PEC Zwolle. De 25-jarige verdediger annex middenvelder komt over van Leeds United.

PEC Zwolle voor de derde keer in zee met huurling Bouy

Bouy speelde in het seizoen 2015/16 en de eerste helft van 2017 ook al voor PEC, dat hem destijds huurde van Juventus. Nu komt de Amsterdammer dus op huurbasis over van Leeds, dat hem vorig seizoen al enige tijd stalde bij de Spaanse tweedeklasser Cultural Leonesa.

Waar Bouy daar tot slechts vier officiële optredens kwam, speelde hij in Zwolle verdeeld over twee periodes nog 42 wedstrijden in alle competities. Na zijn tweede periode in de Eredivisie liet Juventus hem transfervrij vertrekken. Via Leeds is de voormalig jeugdinternational nu dus weer in de Hanzestad beland.

'Ik ben heel blij dat ik opnieuw in Zwolle aan de slag kan', zegt Bouy op de clubwebsite. 'Door mijn verleden hier ken ik de club, de supporters en ook nog de nodige teamgenoten. De manier van voetballen past bij mij en ik kijk ernaar uit om het komende seizoen hier weer op het veld te staan.'

Technisch directeur Gerard Nijkamp stelt dat het geen toeval is dat PEC in de zoektocht naar defensieve versterking bij Bouy is uitgekomen. 'In de periodes dat hij bij ons heeft gespeeld, zijn wij altijd zeer te spreken geweest over zijn verdedigende en opbouwende kwaliteiten.'

Als het aan de Zwollenaren ligt is Bouy niet de laatste inkomende transfer. PEC hoopt op nog een defensieve versterking en kijkt daarbij naar de optie om Thomas Lam terug te halen naar Overijssel. Daarnaast hoopt de club in de laatste fase van de transferperiode ook nog een stand-in voor spits Mike van Duinen aan te trekken.

Spelersprofiel

O. Bouy


Geboortedatum:
11 juni 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
72 kg

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.