Bouy tekent bij Leeds en gaat op huurbasis naar Spanje

Reacties

Ouasim Bouy gaat aan de slag in Engeland, met een tussenstop in Spanje. De ex-speler van PEC Zwolle heeft zich verbonden aan Leeds United, dat hem komend seizoen stalt bij Cultural Leonesa.

Bouy tekent bij Leeds en gaat op huurbasis naar Spanje

Bouy heeft een vierjarig contract getekend op Elland Road. Leeds neemt hem over van Juventus, waar zijn contract is ontbonden, en verhuurt hem direct weer door aan Cultural. Eerder werd al duidelijk dat de middenvelder zijn conditie op peil hield bij Spanjaarden.

Bouy (24) speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor PEC Zwolle. Hij bracht het gehele seizoen 2015/16 ook al door bij PEC. Tussen beide Overijsselse huurperiodes in speelde hij vijf maanden voor Palermo. Eerder leende Juventus hem uit aan Panathinaikos, Hamburger SV en Brescia.

Met zijn overstap naar Leeds United komt een definitief einde aan Bouy’s samenwerking met Juventus, dat hem in 2012 had weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. Tot een doorbraak in Italië kwam het niet voor de Amsterdammer. Verder dan een optreden in het bekertoernooi kwam hij niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.