'Verdwenen' Bouy vindt nieuwe club na vertrek bij Leeds

Reacties

Ouasim Bouy heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige middenvelder gaat aan de slag bij Al-Kharaitiyat, dat na de degradatie van afgelopen seizoen zal uitkomen op het tweede niveau van Qatar. Bouy was transfervrij nadat zijn contract bij Leeds United afliep.

'Verdwenen' Bouy vindt nieuwe club na vertrek bij Leeds
© Pro Shots

Leeds maakte eerder bekend dat het aflopende contract van Bouy niet zou worden verlengd. Het zal niet als een verrassing zijn gekomen voor de voormalig jeugdinternational. Sinds hij in 2017 transfervrij overkwam van Juventus, was hem geen enkel optreden in de hoofdmacht gegeven bij de Engelse club. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert alweer van mei 2019, met PEC Zwolle tegen NAC Breda (0-0) in de Eredivisie.

Na zijn huurperiode in Zwolle keerde Bouy terug naar Leeds en werd het stil rond de Amsterdammer. Manager Marcelo Bielsa deed geen beroep op hem en een vertrek op huurbasis zat er ook niet in. Het leek even alsof de middenvelder verdwenen was. Appjes aan zijn adres bleven onbeantwoord, zo schreven we eerder op VI PRO.

Voor Bouy is Al-Kharaitiyat zijn tiende profclub. Naast Leeds United, Juventus en PEC Zwolle speelde de middenvelder bij Brescia, Hamburger SV, Panathinaikos, Palermo, Cultural Leonesa en in de jeugdopleiding van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Bouy
Meer over O. Bouy
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.