Van 't Schip zegt 'ja' tegen Ajax en keert terug in Amsterdam

Reacties

Ajax en John van 't Schip hebben een overeenkomst bereikt over een contract voor de rest van het seizoen. Dat bevestigen bronnen aan VI. De 59-jarige Amsterdammer is de tijdelijke opvolger van Maurice Steijn en wordt snel gepresenteerd.

Van 't Schip zegt 'ja' tegen Ajax en keert terug in Amsterdam

Kort na het vertrek van Steijn werd Van 't Schip gepolst om het roer over te nemen bij Ajax. De lijntjes waren bijzonder kort, omdat de naam van Van 't Schip al langer rondgaat in Amsterdam en hij aanvankelijk een functie in het technisch hart zou vervullen. Van 't Schip is er inmiddels met Ajax uit over een dienstverband voor de rest van het seizoen.

Van 't Schip wordt bijgestaan door Michael Valkanis, met wie hij ook samenwerkte bij Melbourne City, PEC Zwolle en de nationale ploeg van Griekenland. De verwachting is dat Hedwiges Maduro en Said Bakkati als assistent aanblijven in Amsterdam.

Ajax maakte vorige week bekend dat Steijn na vier maanden 'in goed overleg' was vertrokken. Maduro zat na het vertrek van de Hagenaar als eindverantwoordelijke op de bank bij Ajax, maar wist het tij niet te keren. Onder leiding van de voormalig middenvelder verloor Ajax op bezoek bij Brighton & Hove Albion en PSV. Door de nederlaag in Eindhoven staan de Amsterdammers laatste in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.