Ajax neemt per direct afscheid van Steijn

Reacties

De samenwerking tussen Ajax en Maurice Steijn is stopgezet. De Amsterdammers melden op de officiële website van de club dat het huwelijk 'in onderling overleg' is beëindigd. Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar.

Ajax neemt per direct afscheid van Steijn

Steijn (49) zette op 14 juni zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax, dat per 1 juli inging. Na nog geen vier maanden gaan beide partijen echter al uit elkaar. Ajax verloor zondag nog met 4-3 van FC Utrecht en heeft voor het eerst in zijn geschiedenis nu acht wedstrijden op rij niet gewonnen.

Ajax bivakkeert op de beschamende zeventiende plaats met vijf punten uit zeven duels. In de Europa League speelden de hoofdstedelingen gelijk tegen Olympique Marseille en AEK Athene. Donderdag neemt Ajax het op tegen Brighton & Hove Albion; drie dagen daarna is de competitietopper tegen PSV. 

'De afgelopen maanden hebben we heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter', legt interim-directeur algemene zaken Jan van Halst uit. 'Vandaar dat we vandaag weer met elkaar om de tafel zaten. Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar.'

Eerder werd ook directeur voetbalzaken Sven Mislintat, de man die Steijn had weggeplukt bij Sparta Rotterdam, bedankt voor bewezen diensten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.