Valkanis akkoord met Ajax, wachten op groen licht Hapoel Tel Aviv

Reacties

John van 't Schip, die het seizoen naar alle waarschijnlijkheid gaat afmaken als interim-trainer van Ajax, wil Michael Valkanis als assistent bij zijn technische staf halen. De twee werkten eerder met elkaar samen bij Melbourne City FC, PEC Zwolle en de Griekse nationale ploeg. Valkanis heeft met Ajax al een akkoord bereikt.

Valkanis akkoord met Ajax, wachten op groen licht Hapoel Tel Aviv
© Pro Shots

De 49-jarige Valkanis, een Australiër met één interland achter zijn naam, is de hoofdtrainer van het Israëlische Hapoel Tel Aviv. In Israël wordt vanwege het conflict momenteel niet gevoetbald. Valkanis is met Ajax al rond en wacht tot Hapoel Tel Aviv hem vrijgegeven heeft. Dat wil zeggen: een transfervrije overgang.

Rest van de staf
Wat de komst van Valkanis betekent voor de rest van de technische staf van Ajax, is onbekend. Interim-trainer Hedwiges Maduro verklaarde na het duel met PSV nog niet op de hoogte te zijn van de plannen van de Amsterdammers. De club gaat spoedig met hem in gesprek. Ajax heeft naast Maduro ook nog Saïd Bakkati als assistent onder contract staan. Voor beiden zijn de plannen van Ajax onbekend. Dave Vos keert normaal gesproken terug naar Jong Ajax.

Het is de bedoeling dat Van 't Schip in de aankomende dagen het stokje over zal nemen van Maduro. De coach kan dan donderdag, in de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam, al voor het eerst op de bank zitten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.