Ajax zet in op Van 't Schip als interim-trainer

Reacties

Hedwiges Maduro neemt deze week de honneurs waar na het vertrek van Maurice Steijn bij Ajax, maar het is de bedoeling dat John van 't Schip vanaf 1 november voor de groep komt te staan. Zijn naam staat bovenaan de lijst van de Amsterdammers.

Ajax zet in op Van 't Schip als interim-trainer

De naam van Van 't Schip (59) circuleert al langere tijd bij Ajax. Aanvankelijk zou hij een functie in het technisch hart bekleden, maar Van 't Schip gaf in eerder stadium ook al aan dat hij zichzelf nog in een rol op het veld ziet. Ajax had op dat moment nog andere plannen.

Na het ontslag van Steijn zijn de kaarten echter anders komen te liggen, waardoor de clubleiding alsnog hoopt dat Van 't Schip de rest van het seizoen voor de groep komt te staan. Over de verdere invulling van de staf is nog niets bekend.

Maduro heeft nog niet de vereiste papieren om Ajax voor een langere tijd te leiden als hoofdtrainer. Hij volgt dit seizoen de UEFA PRO-cursus, die nodig is om een team in de Eredivisie te mogen leiden.

Van 't Schip heeft een rijk Ajax-verleden. De voormalig rechtsbuiten begon er zijn loopbaan en speelde elf seizoenen in het eerste elftal. In het seizoen 2008/09 was Van 't Schip al eens assistent-trainer bij Ajax, in de technische staf van Marco van Basten. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.