Van 't Schip laat Willem II-duo debuteren in Griekse selectie

Reacties

Willem II-aanvallers Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai mogen hopen op speelminuten in het Griekse nationale elftal. Het duo is voor het eerst bij de selectie gehaald.

Van 't Schip laat Willem II-duo debuteren in Griekse selectie

Pavlidis (20) en Vrousai (21) werden in hun periode in Tilburg tot op heden alleen opgeroepen voor de wedstrijden van Jong Griekenland, maar de Nederlandse bondscoach John van 't Schip geeft de aanvallers nu een kans bij het vlaggenschip. Griekenland speelt in de EK-kwalificatiereeks op 5 september tegen Finland en drie dagen later, op 8 september, tegen Liechtenstein. PSV'er Kostas Mitroglou is niet opgeroepen.

'Vangelis liet vorig seizoen vanaf links en dit seizoen in de spits zien waartoe hij in staat is', zegt Van 't Schip op de website van Willem II. 'Zijn doelpunten komen niet uit de lucht gevallen. Hij werkt er hard voor. Marios is een jongen met veel loopvermogen, een goed schot en heeft veel oog voor zijn medespelers. Wij willen wat nieuwe gezichten en nieuwe energie bij de Griekse ploeg halen, daarom hebben we ze geselecteerd.'

Vrousai had de uitnodiging niet verwacht, maar is evenals Pavlidis ('Het is altijd een droom geweest om voor het Griekse elftal uit te komen') dolblij. 'Dit is wederom een hele mooie stap in mijn carrière. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik dit verdien', aldus Vrousai.

Bekijk hier al onze video's
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Meer M. Vrousai
Meer over M. Vrousai
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.