Willem II bibberend naar zege ondanks kansenregen tegen VVV

Willem II heeft zich zaterdagavond hersteld tegen VVV-Venlo. De Tilburgse Eredivisionist was op eigen veld duidelijk de betere partij, maar had uiteindelijk een fout van de bezoekers nodig om op voorsprong te komen.

Willem II
Willem II
1 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Na nederlagen tegen Feyenoord (1-0) en Heracles Almelo (4-1) had Willem II behoefte aan een goed resultaat. De eerste helft tegen VVV bood daar veel vertrouwen toe, want de Venlonaren hadden helemaal niets in te brengen. Willem II creëerde veel kansen, onder anderen via Ché Nunnely die voorlangs schoot en Dries Saddiki die naast kopte uit een hoekschop.

VVV hielp Willem II halverwege de eerste helft een handje. Christian Kum kwam onbesuisd in op Marios Vrousai, die in het strafschopgebied onderuit ging. Scheidsrechter Rob Dieperink kon niet anders dan een penalty geven. Keeper Thorsten Kirschbaum stopte de strafschop van Vangelis Pavlidis, maar was kansloos op de rebound van de Griek: 1-0.

Scheidsrechter Rob Dieperink wijst naar de stip.

Het enige wapenfeit van VVV in de eerste helft volgde kort na de openingstreffer via Evert Linthorst, wiens schot huizenhoog over vloog en tussen het Tilburgse publiek belandde. Willem II was aan de andere kant een aantal keer dicht bij de 2-0. Bijvoorbeeld via Vrousai, die op aangeven van Nunnely over het doel schoot na een goede aanval. Vlak voor rust moest Kirschbaum nog reddend optreden op een poging van Mats Köhlert. Uit de daaropvolgende corner werkte aanvoerder Jordens Peters de bal over.

In de tweede helft ging Willem II vrolijk door met aanvallen en was het in de beginfase opnieuw Kirschbaum die Tilburgse doelpunten voorkwam. Pavlidis en Vrousai zagen hun pogingen gekeerd worden door de Duitse doelman. Na een klein uur moest trainer Adrie Koster noodgedwongen wisselen toen Köhlert naar zijn hamstring greep. Met Mike Trésor Ndayishimiye als zijn vervanger in het veld kreeg VVV in een korte fase meer voet aan de grond. Het bleef echter bij balbezit en niet tot grote kansen voor de Venlonaren. Een schot van invaller Haji Wright, het eerste op doel van VVV, belandde in de handen van Timon Wellenreuther.

In de slotfase zochten beide teams de aanval. Willem II ging voor de beslissing, VVV voor de gelijkmaker. Allebei slaagden ze er niet meer in om te scoren. Invaller Elton Kabangu kreeg een goede mogelijkheid, maar ging voor eigen succes en verspeelde de bal. Zo was de kansenverhouding duidelijk in het voordeel van Willem II. Toch stond er na negentig minuten 'slechts' 1-0 op het scorebord en had VVV nog lang hoop op een punt. Invaller Richard Neudecker mocht in de extra tijd nog aanleggen voor een Venlose vrije trap, maar haalde daar niets uit. Door de zege melden de Tilburgers zich voorlopig in de topvijf van de Eredivisie.