Van Persie wijst United de weg, City haalt uit tegen Norwich

Robin van Persie heeft Manchester United een goede dienst bewezen in de gewonnen wedstrijd tegen Fulham. Behalve United won ook stadgenoot Manchester City, dat flink uithaalde tegen Norwich City.

Van Persie wijst United de weg, City haalt uit tegen Norwich

Fulham – Manchester United 1-3
Manchester United heeft, in navolging van de winstpartij op Stoke City (3-2), voor het eerst in dit Premier League-seizoen twee opeenvolgende overwinningen geboekt. In Londen had de ploeg van manager David Moyes, met Robin van Persie in de basis, geen kind aan het zwak spelende Fulham.

Dankzij de treffers van Antonio Valencia, Van Persie en Wayne Rooney, die op aangeven van de captain van Oranje voor een leeg doel mocht binnentikken, zochten beide ploegen met een 0-3 tussenstand de kleedkamers op. Van Persie liet doelman Maarten Stekelenburg bij de 0-2 volkomen kansloos met een snoeihard schot in het dak van het doel. De aanvaller tekende alweer zijn zesde competitietreffer aan en is daarmee de nieuwe koploper op de topscorerslijst van Nederlanders in de Premier League.

Na de onderbreking een identiek spelbeeld; United domineerde en Fulham mocht slechts toekijken. Het overwicht van United werd echter niet uitgedrukt in cijfers. Sterker, de eindstand werd uiteindelijk bepaald door een doelpunt van Alexander Kacaniklic. Door de overwinning op het team van manager Martin Jol stijgt United naar de achtste plaats in de Premier League.

Manchester City – Norwich City 7-0
In eigen huis heeft Manchester City een overtuigende 7-0 zege geboekt op Norwich City, waar Ricky van Wolfswinkel in de wedstrijdselectie ontbrak vanwege een teenblessure. Leroy Fer speelde wel de volledige wedstrijd mee.

Manchester City viert één van zijn zeven doelpunten tegen Norwich City
Manchester City viert één van zijn zeven doelpunten tegen Norwich City

Bij rust had Manchester City al een voorsprong van 4-0, dankzij doelpunten van Bradley Johnson (eigen goal), David Silva, Matija Nastasić en Álvara Negredo. Na de hervatting kwamen clubtopscorer Sergio Agüero, Edin Dzeko en Yaya Touré ook nog tot scoren.

Dankzij de overtuigende overwinning stijgt Manchester City naar de vierde plaats in de Premier League. In tien competitiewedstrijden scoorde het elftal van trainer Manuel Pellegrini al 28 keer, maar het incasseerde ook al elf treffers.

Stoke City – Southampton 1-1
Erik Pieters had een opmerkelijke bijdrage aan het gelijkspel in eigen huis tegen Southampton. De verdediger speelde vlak na de aftrap terug op doelman Asmir Begovic, maar had nimmer het idee dat zijn terugspeelbal zou uitmonden in een beslissende pass. Begovic werkte weg, maar zag tot zijn grote verbazing de bal na een stuit in het doel van Southampton belanden. Helaas voor Stoke bleek het opmerkelijke doelpunt van Begovic niet voldoende voor de overwinning. Namens de bezoekers bepaalde Jay Rodriquez de eindstand in Stoke-on-Trent: 1-1.

West Ham United – Aston Villa 0-0
Op bezoek bij West Ham United heeft Aston Villa genoegen moeten nemen met een punt. Het treffen eindigde zoals het begon: in een doelpuntloos gelijkspel. Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Leandro Bacuna speelden allemaal negentig minuten mee bij de bezoekers, die net als West Ham deel uit maken van de middenmoot.

Overige uitlagen
Hull City - Sunderland 1-0
West Bromwich Albion - Crystal Palace 2-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen