Chelsea onderuit tegen Newcastle United met Anita en Krul

Chelsea is op bezoek bij Newcastle United tegen een dure nederlaag aangelopen. Ondanks een overwicht tijdens de eerste helft keerde de ploeg van manager José Mourinho zonder punten terug naar Londen.

Afgelopen dinsdag maakte Chelsea indruk tijdens het uitduel met Arsenal in de strijd om de League Cup. Met een veredeld B-elftal wonnen The Blues in Noord-Londen (0-2) en David Luiz en Juan Mata mochten door hun goede optreden ook tegen Newcastle in de basis starten.

Ook op St James' Park begon Chelsea goed aan de wedstrijd en de thuisclub - waar doelman Tim Krul in de basis begon en Vurnon Anita als invaller binnen de lijnen kwam - werd op eigen helft teruggedrongen. In de dertiende minuut was John Terry dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal uit een hoekschop van Mata belandde op de lat. Ook de rebound van Branislav Ivanovic raakte via een verdediger van Newcastle op het aluminium.

Na een klein half uur appelleerde Mata om een strafschop na een overtreding van Mathieu Debuchy, maar scheidsrechter Lee Mason liet doorspelen. Namens Newcastle stichtte alleen Moussa Sissoko - vorig seizoen twee keer trefzeker tijdens de 3-2 thuiszege op Chelsea - gevaar.

In de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij en nadat Sissoko, Loïc Rémy en Yoan Gouffran goede mogelijkheden gemist hadden, was het in de 68ste minuut wél raak. Uit een vrije trap van Yohan Cabaye kopte Gouffran 1-0 tegen de touwen.

Chelsea ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Krul en Debuchy hielden The Magpies op de been. Ook was Eden Hazard dicht bij een treffer, maar hij schoot voorlangs. In de 89ste minuut besliste Rémy de wedstrijd in het voordeel van Newcastle. Anita brak door aan de linkerkant en behield uitstekend het overzicht, waarna Rémy via de binnenkant van de paal scoorde.

Door de nederlaag blijft Chelsea steken op twintig punten uit tien wedstrijden, waarmee het nu derde staat in de Premier League achter Arsenal en Liverpool. Die twee clubs ontmoeten elkaar zaterdagavond (18.30 uur), waardoor de ploeg van Mourinho goede zaken had kunnen doen bij een overwinning. Newcastle United heeft veertien punten en klimt naar de negende plaats.