Mourinho tegen Arsenal voor 200ste keer op Chelsea-bank

Het League Cup-duel tussen Arsenal en Chelsea van dinsdagavond is op voorhand bijzonder voor José Mourinho. De Portugees zit dan voor de tweehonderdste keer op de bank als manager van The Blues.

Mourinho tegen Arsenal voor 200ste keer op Chelsea-bank

Mourinho, dit seizoen bezig aan zijn tweede ambtstermijn bij Chelsea, maakte zijn debuut als manager van de club op 5 augustus 2007. In de strijd om de Community Shield speelden de Londenaren met 1-1 gelijk tegen Manchester United, dat daarna via strafschoppen won (3-0).

Onder leiding van Mourinho speelde Chelsea tot dusverre 129 wedstrijden in de Premier League, zestien in het FA Cup-toernooi, veertien in de strijd om de League Cup, 36 in de Champions League, drie om de Community Shield en één om de Europese Super Cup.

Mourinho stapte in zijn 199 officiële wedstrijden als oefenmeester van The Blues pas 23 keer als verliezer van het veld, wat neerkomt op slechts elf procent van alle wedstrijden. Verder is het aantal tegendoelpunten onder de Portugees opvallend: 129, een gemiddelde van 0,64 per duel.

Mourinho mag zich binnenkort ook opmaken voor een andere mijlpaal: zijn honderdste officiële thuiswedstrijd in dienst van Chelsea. De teller staat momenteel op 98, waarvan de Londenaren er slechts twee (!) verloren: in de Champions League tegen Barcelona en FC Basel. De overige 96 thuisoptredens resulteerden in 74 zeges en 22 gelijke spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen