Van Persie verlaat Oranje met knieblessure

Reacties

Robin van Persie komt zondag niet in actie voor het Nederlands elftal bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. De routinier is afgehaakt vanwege een knieblessure.

Van Persie verlaat Oranje met knieblessure

De aanvaller van Fenerbahçe liep die kwetsuur donderdagavond op in het uitduel met Frankrijk (4-0 nederlaag). Van Persie viel een halfuur voor het einde in voor Vincent Janssen. Het is nog niet bekend of bondscoach Dick Advocaat een vervanger oproept. Van Persie, die in het Stade de France voor het eerst sinds 13 oktober 2015 in actie kwam voor Oranje, verlaat het trainingskamp.

Door het vertrek van Van Persie heeft Advocaat voor de komende interland in Amsterdam nog de beschikking over 23 spelers. Kevin Strootman is geschorst na zijn rode kaart tegen Frankrijk.

Oranje begint als nummer vier van Groep A aan de thuiswedstrijd tegen Bulgarije. Door de nederlaag van donderdagavond bedraagt de achterstand op de Fransen inmiddels zes punten. Bulgarije won met 3-2 van Zweden en is het Nederlands elftal inmiddels voorbij. Het enige goede nieuws is dat Zweden niet verder is uitgelopen.

LandDuelsPuntenDoelcijfers
1.Frankrijk7 1615-5
2.Zweden71314-7
3.Bulgarije71212-14
4.Nederland71013-10
5.Wit-Rusland754-12
6.Luxemburg7 47-17
Oranje-watcher Simon Zwartkruis: 'Demasqué biedt totaal geen hoop op een goede afloop voor Oranje'
Kevin Strootman geïrriteerd: 'Ik was het niet met de rode kaart eens'
Wesley Sneijder vastberaden: 'Ik heb zeker nog vertrouwen in dit Oranje'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.