Van Persie staat aan basis van zege Fenerbahçe

Fenerbahçe blijft in het spoor van koploper Besiktas. In het laatste competitieduel van het jaar 2015 werd Sivasspor met 2-1 verslagen, mede door een doelpunt van Robin van Persie.

De 32-jarige aanvaller tikte in de 24ste minuut zijn zesde competitietreffer van dit seizoen binnen, door attent te reageren bij een rebound. Daarmee verzorgde de 101-voudig international de openingstreffer. Die was weinig meer waard toen Beykan Simsek twee minuten voor rust de gelijkmaker liet aantekenen.

In de 77ste minuut stelde Simon Kjær de zege alsnog veilig voor de thuisploeg. De Deense verdediger kopte de 2-1 binnen uit een voorzet van de linkerkant en verschalkte daarmee de uitgekomen doelman Ernestas Setkus.

Door het doelpunt van Kjær blijft Fenerbahçe (veertig punten) in de nek hijgen van Besiktas. Die ploeg won zondagavond met 4-0 van Konyaspor en heeft na zeventien speelronden nog altijd een punt voorsprong. Sivasspor, dat tegen zeven gele kaarten aanliep, is de nummer vijftien met slechts veertien punten.