Özyakup draagt bij aan riante zege winterkampioen Besiktas

Reacties

Door een ruime 4-0 zege op subtopper Konyaspor overwintert Besiktas in Turkije als koploper. De in Zaandam geboren Turkse international Oguzhan Özyakup (foto) gaf kort na rust het startsein voor de afgetekende overwinning.

Özyakup draagt bij aan riante zege winterkampioen Besiktas

De middenvelder bleef in het vijandelijke strafschopgebied uiterst koel en verschafte zichzelf met een sleepbeweging de ruimte om van dichtbij raak te schieten. Die goal brak het verzet van de bezoekers, die uiteindelijk met 4-0 onderuit gingen door goals van Mario Gómez (handig wippertje oog in oog met de keeper), Gökhan Töre (schot in dak van het doel) en Kerim Frei (intikker).

Daardoor heeft Besiktas vier punten voorsprong op nummer twee Fenerbahçe, dat nog wel een duel tegoed heeft. Maandag wordt het gat met de lijstaanvoerder verkleind tot een punt als er in eigen huis wordt gewonnen van Sivasspor. Konyaspor is nog steeds zevende.

Voor Besiktas, dat op 17 januari tegen Mersin de competitie hervat, is de voorsprong op Galatasaray al groot. Die ploeg staat, net als Kasimpasa, al elf punten achter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.