Van Persie debuteert in Süper Lig met zege

Fenerbahçe heeft de eerste competitiewedstrijd van Robin van Persie in Turkije gewonnen. Eskisehirspor kon het Süper Lig-debuut van de Oranje-international niet verpesten (2-0).

Van Persie had eind juli tegen Shakthar Donetsk zijn eerste minuten gemaakt voor Fenerbahçe. Vanwege de lichte blessure die hij had overgehouden aan die wedstrijd in de voorronde van de Champions League hield trainer Vítor Pereira zijn aanvaller vrijdag bij de start van het seizoen aan de kant.

Op slag van rust zorgden Moussa Sow en Fernandão voor een comfortabele voorsprong voor Fenerbahçe. Het bood Pereira ook de gelegenheid Van Persie diens eerste minuten in de Tukse competitie te geven.

De van Manchester United overgekomen aanvaller maakte in de 62ste minuut zijn entree. De Oranje-international viel tegelijkertijd in met Memhet Topal, wiens auto eerder deze week werd beschoten. Gescoord werd er in het laatste half uur evenwel niet meer.