Spelers van Fenerbahçe beschoten op weg naar training

Reacties

In Turkije heeft een bizar incident plaatsgevonden. Twee spelers van Fenerbahçe zijn op weg naar de training in hun auto beschoten. De club meldt dat de spelers Mehmet Topal (29) en Uygar Mert  Zeybek (20) niet gewond zijn geraakt.

Spelers van Fenerbahçe beschoten op weg naar training

Dat de twee spelers van de Turkse topclub ongedeerd bleven, kwam mede doordat Topal kogelwerend glas in zijn auto had laten zetten. Op foto's is de inslag van de kogel te zien.

Fenerbahçe spreekt zelf van een terroristische aanslag. De club van Robin van Persie roept in het statement ook op tot een grootschalig onderzoek. De daders zijn nog niet gevonden.

Het is niet de eerste keer dat er in Turkije en rond Fenerbahçe een dergelijk incident plaats heeft. Begin april werd de spelersbus beschoten toen die op weg was naar het vliegveld van Trabzon na een uitduel met Rizespor. Bij dat incident raakte de buschauffeur zwaargewond.

De aanslag in Turkije volgt op het weekend waarin in Duitsland ook een dergelijk incident plaats had. De bus van Hertha BSC werd beschoten. Vorig seizoen werd ook de bus van Borussia Dortmund al eens beschoten.

De geraakte auto van Mehmet Topal. Foto: Fenerbahçe.
De geraakte auto van Mehmet Topal. Foto: Fenerbahçe.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.