Van Persie al meer dan elf uur zonder goal in United-shirt

Robin van Persie hoopt zondag in de uitwedstrijd tegen Stoke City (aftrap 15.05 uur) een einde te maken aan een negatieve reeks voor Manchester United. De Oranje-aanvaller heeft al ruim elf uur geen doelpunt meer gemaakt voor The Red Devils.

Van Persie maakte zijn laatste van 23 treffers voor United dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Everton op 10 februari. Hij bracht de score in de 45ste minuut op 2-0, wat uiteindelijk ook de einduitslag betekende. Daarna volgde een reeks van tien opeenvolgende duels zonder treffer.

Uitgedrukt in tijd wacht Van Persie al 686 minuten op een doelpunt. Die reeks is al bijna net zo lang als de recente doelpuntendroogte van Chelsea-aanvaller Fernando Torres, die tussen 30 januari en 14 maart liefst 693 minuten niet scoorde (11,55 uur).

Van Persie kwam tijdens zijn reeks zonder doelpunt voor United wél drie keer tot scoren als Oranje-international. Op 22 maart maakte hij één van de drie goals in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (3-0) en vier dagen later droeg hij met twee goals bij aan de 4-0 winst op Roemenië. <br /><br /> Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Tekst en graphic: Ramon Min <br /><br /> Foto: VI Images