Ferguson looft Van Persie ondanks zuur verlies in derby

Ondanks het verlies in de altijd beladen Manchester-derby tegen aartsrivaal City en de tiende wedstrijd op rij waarin Robin van Persie niet scoorde voor United, is manager Sir Alex Ferguson uiterst tevreden over de Oranje-international. De Schot reserveerde ondanks de teleurstelling een lofzang voor de Nederlander.

'We hebben laten zien dat onze vorm goed is. Daar heb ik geen klagen over. Neem Van Persie; ik vond dat hij werkelijk fantastisch was', analyseerde Ferguson na afloop van het 1-2 verlies. 'Bovendien heb ik Rooney negentig minuten kunnen laten spelen. Dat is ook goed voor hem omdat hij er een paar wedstrijden uit is geweest.'

'Natuurlijk wil je een derby niet verliezen, maar ons spel was best aardig', vervolgde de Schot. 'Het was een wedstrijd op hoog niveau. Dit waren de twee beste teams van Engeland. In de tweede helft vond ik ons de betere ploeg, het was daarom wat ongelukkig dat we verloren.'

Ferguson baalde wel van de manier waarop de doelpunten van James Milner en Sergio Agüero werden weggegeven. 'Dat hebben we niet goed gedaan. We weten dat Agüero een geweldige afmaker is, we hadden hem de ruimte niet moeten geven.'

BuitenspelMinder lovend was Ferguson voor de arbitrage. 'De eerste goal van Milner. Ja, dat was buitenspel. Carlos Tévez stond wel degelijk hinderlijk buitenspel. Hij staat in het zicht van onze keeper. Als dat niet meer hinderlijk is, dan weet ik het ook niet meer.'

'Gezien de historie maken wij het onszelf altijd lastig. Onze supporters zitten altijd maar op het puntje van hun stoel aan het einde van het seizoen', wees Ferguson op het verzuimen de afstand op de ranglijst te vergroten tot achttien punten. 'Ook met twaalf punten voorsprong zijn we er nog niet. Gelukkig hoeven we nog maar zeven wedstrijden. Iedere keer als we er eentje afstrepen is de titel dichterbij. Zondag wacht Stoke. Dan moeten we er weer staan.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.