Van Nistelrooij predikt hoop na wéér een onderbreking: 'Dit gaat goed komen'

Reacties

Ruud van Nistelrooij is hoopvol dat het aantal incidenten met misdragingen van supporters snel wordt teruggebracht. De PSV-coach vertelde hoe vervelend hij de onderbreking in de topper tegen Ajax vond.

Van Nistelrooij predikt hoop na wéér een onderbreking: 'Dit gaat goed komen'
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Ajax
Ajax

Het duel tussen PSV en Ajax (3-0) werd in de tweede helft stilgelegd na een duel bij de zijlijn. Na dat duel werd een beker gegooid in de richting van Steven Berghuis. In lijn met de door de KNVB aangescherpte maatregelen werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Het was de derde staking sinds de invoering van de nieuwe KNVB-richtlijnen. Die richtlijnen schrijven voor dat een wedstrijd tijdelijk stilgelegd wordt als iets naar het veld wordt gegooid. Wordt een speler of arbiter geraakt, dan schrijven de richtlijnen voor dat er definitief gestaakt wordt, zoals zaterdagavond bijvoorbeeld bij FC Groningen - NEC gebeurde.

'Je zag het ook aan de reactie van de spelers, dat dat niet gewaardeerd wordt natuurlijk', zei Van Nistelrooij tijdens zijn persconferentie over het wangedrag van de fan, die snel werd gezocht door beveiligers. 'Je zit in een flow, je staat met 2-0 voor en dan wil je door. De spelers waren ook nog lang met het publiek bezig. Ik wilde dat ze gewoon naar binnen gingen en de rust bewaarden, om weer de focus te krijgen op de herstart.'

Volgens Van Nistelrooij moeten voetballiefhebbers bij dit soort incidenten de pijn even verbijten. Hij ziet licht aan het einde van de tunnel nu de maatregelen aangescherpt zijn. 'Dit soort incidenten gaan er wel voor zorgen dat er uiteindelijk een oplossing komt. Dan kun je ook over de grens gaan kijken, naar de Premier League, hoe ze het daar voor elkaar hebben. Wat zijn zaken die daar gedaan zijn? Of in andere landen? Dit gaat goedkomen, maar we betalen nu nog even de prijs', aldus de trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.