Onbegrijpelijk: PSV-spelers reageren vol onbegrip richting eigen vak na staking

Reacties

De wedstrijd tussen PSV - Ajax is na iets minder dan een uur stilgelegd. Er werd vanuit het PSV-vak een beker gegooid richting Steven Berghuis, die niet geraakt werd. Volgens de nieuwe regels van de KNVB legde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de wedstrijd stil. Omdat niemand geraakt werd door het object, wordt de wedstrijd waarschijnlijk nog wel hervat.

Onbegrijpelijk: PSV-spelers reageren vol onbegrip richting eigen vak na staking
© ESPN
PSV
PSV
3 - 0
Ajax
Ajax

Het bijzondere van de situatie is dat PSV op het moment van de actie op een 2-0 voorsprong stond tegen Ajax. Luuk de Jong had in de eerste helft gescoord, Xavi Simons verdubbelde vanuit een penalty de marge in het tweede bedrijf. Het moment gebeurde aan de zijlijn, PSV-spelers stonden vol onbegrip te gebaren naar het vak.

Het is de derde keer sinds de invoering van de nieuwe KNVB-richtlijnen dat een duel gestaakt wordt. Bij NAC Breda - Willem II en FC Groningen - NEC ging het om een definitieve staking na het gooien van bekers bier richting spelers. Dat laatste incident was zaterdagavond nog.

Bij ESPN snappen ze er dan ook niets van. Analist Marciano Vink: 'Je hoopt dat mensen zich na gisteravond wel drie keer bedenken.' Collega Kees Kwakman ziet ondanks het incident al verandering. 'Het is goed dat de spelers reageren. De supporters daaromheen doen dat ook.' Vink sluit zich daarbij aan. 'Je krijgt nu die sociale controle, mensen pikken dit niet meer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.