Topper op Rapport: Bergwijn stelt op bekende grond hopeloos teleur

Reacties

Ajax kreeg zondag een pak slaag van PSV (3-0) en incasseerde daarmee een dreun in de strijd om Champions League-voetbal. Verschillende Ajacieden zakten door het ijs: onder wie recordaankoop Steven Bergwijn, die het op voor hem bekende grond niet kon bolwerken.

Topper op Rapport: Bergwijn stelt op bekende grond hopeloos teleur
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Ajax
Ajax

Bergwijn speelde in het verleden 149 wedstrijden voor PSV en werd afgelopen zomer door Ajax terug naar Nederland gehaald. De aanvaller keerde zondag voor het eerst terug in het Philips Stadion, maar beleefde een wedstrijd om snel te vergeten. Met een 3 kreeg hij het laagste rapportcijfer van alle spelers die minstens een halfuur in actie kwamen.

Bijna alle spelers van Ajax kregen in Eindhoven een onvoldoende: alleen de pas zestienjarige Jorrel Hato ontsprong de dans. Doelman Gerónimo Rulli ontving een 4; het volledige middenveld werd beoordeeld met een 4,5. Dat cijfer kregen ook verdediger Jurriën Timber en aanvaller Steven Berghuis.

Bij PSV werd er (uiteraard) geen onvoldoende uitgedeeld. De best beoordeelde speler van de Eindhovenaren is aanvoerder Luuk de Jong, die twee keer scoorde en een 8 kreeg. Xavi Simons (maker van de 2-0) en Ibrahim Sangaré scoorden een 7,5. 

PSV Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.