Van Nistelrooij en Gakpo in wachtkamer: 'Je zit als club in een spagaat'

Reacties

PSV-aanvaller Cody Gakpo liet zich na de uitschakeling tegen Rangers FC weer van zijn beste kant zien. Tegen Excelsior scoorde de aanvoerder en gaf hij twee assists. Of de aanvaller na 31 augustus ook nog in Eindhoven speelt is echter nog maar zeer de vraag. En dat frustreert trainer Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij en Gakpo in wachtkamer: 'Je zit als club in een spagaat'
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
1 - 6
PSV
PSV

'Je weet hoe dat in England in de laatste week gaat: er gaat nog heel veel gebeuren. Maar goed, we gaan het rustig bekijken. Er speelt niks totdat je een telefoontje krijgt dat er iets op tafel ligt', zegt hij tegenover de camera van ESPN.

'Het is nog niet zover dat er al knopen worden doorgehakt. Maar je hebt elke dag wel minder tijd om zelf te kunnen handelen. Het is dan nog maar vraag of dat überhaupt lukt. Dat is de situatie waar je inzit, terwijl je het beste uit het team probeert te halen. We missen ondertussen ook Luuk de Jong en Noni Madueke, maar als je speelt zoals vandaag, heeft niemand het daarover. We missen ook nog wat andere jongens en het competitieschema is dodelijk. Vandaar ook dat je veel jongens moet gebruiken. Dat kun je eigenlijk niemand missen', gaat hij verder.

Dat de transfermarkt zo laat dichtgaat, frustreert Van Nistelrooij. 'Je zit als club in een spagaat. Dat je beste spelers weggehaald kunnen worden en dat je zo lang moet wachten dat je zelf iets kunt doen. Je kunt van tevoren dus ook niet heel veel doen. We zullen het moeten accepteren en het beste ervan maken.'

Na de teleurstelling van de uitschakeling in de Champions League, was de zesklapper tegen Excelsior welkom voor PSV.  'Ik vind de reactie top van het team. Daar hebben we het van tevoren over gehad. Je gaat naar het kunstgras van Excelsior. Het is dan de vraag wat de uitschakeling doet met het team. Maar ik heb en had vertrouwen in deze groep, er zit weerbaarheid en karakter in. Er zitten verschillende types in en het vult elkaar goed aan. We zijn nog maar acht weken bezig. We hebben veel wedstrijden gespeeld en daardoor lijkt het alsof we al een half jaar bezig zijn. Ik ben heel tevreden waar we nu staan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Meer Van Nistelrooij
Meer over Van Nistelrooij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.