PSV spoelt Rangers-kater weg met ruime overwinning op Excelsior

Reacties

PSV heeft zondag flink uitgehaald op bezoek bij Excelsior. In Rotterdam werd ook de derde competitiewedstrijd in een zege omgezet. Hoofdrollen waren er voor Joey Veerman, Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Xavi Simons.

PSV spoelt Rangers-kater weg met ruime overwinning op Excelsior
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
1 - 6
PSV
PSV

Het chagrijn overheerste de voorbije dagen in Eindhoven. PSV werd immers in de play-offs om Champions League-voetbal uitgeschakeld door Rangers FC. De frustraties liepen na afloop van dat duel hoog op, onder anderen bij Joey Veerman. De middenvelder sprak uit dat hij liever wat minder aanvallend op het middenveld zou willen staan.

De middenvelder kreeg wat dat betreft zondag zijn zin, Erick Gutiérrez moest genoegen nemen met een reserverol. Daardoor zakte Veerman wat terug en kwam er achter de spitsen ruimte voor Xavi Simons, een van de zeldzame lichtpuntjes afgelopen woensdag.

Veerman was ook al snel de man die de aandacht naar zich toe trok in Rotterdam. Na een corner vuurde hij een afgeslagen bal ineens richting doel; niet met de wreef, maar geplaatst met de binnenkant. De bal verdween in de korte hoek: 0-1.

Daarna was het nog even schrikken toen PSV – net als bij de tegengoal woensdag – achterin aan het prutsen sloeg. Een rare terugspeelbal van Philipp Max zorgde ervoor dat doelman Walter Benítez met een uiterste krachtsinspanning moest voorkomen dat Reda Kharchouch de stand gelijktrok.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was blij met wat hij zag in Rotterdam
© Pro Shots
PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was blij met wat hij zag in Rotterdam

Kort na dat schrikmoment was het aan de andere kant wel raak. Uit een corner van Gakpo kopte  Sangaré hard raak. De treffer was fraai, maar de middenvelder van PSV had over het weerwerk van Excelsior niet te klagen.

Nadat Veerman met opnieuw een geplaatst schot aan de 0-3 rook, was het kort voor rust alsnog raak. Sangaré volleerde, opnieuw op aangeven van Gakpo, raak.

Zonder Ismael Saibari, die de geblesseerde Luuk de Jong in de spits verving, en Sangaré liep PSV na rust nog verder weg bij Excelsior. Eerst strafte Simons Rotterdams gepruts in de opbouw af met een schot in de korte hoek, waarna Gakpo na een puntertje in twee instanties van dichtbij voor de 0-5 tekende. Of het de laatste treffer van Gakpo in het shirt van PSV is geweest, moet de laatste dagen van de transferperiode blijken.

In de slotfase kreeg PSV nog wel kansen, maar bleef een echte monsterzege de thuisploeg bespaard. Siebe Horemans zorgde met een kopbal zelfs nog voor de eretreffer, waarna Simons de eindstand op 1-6 bepaalde. Zo bezorgde de ploeg van Ruud van Nistelrooij het zo goed aan het seizoen gestarte Excelsior het eerste puntenverlies. De formatie van Marinus Dijkhuizen, die voormalig PSV'er Adrian Fein en Mike van Duinen in de slotfase nog liet invallen, had in de eerste twee duels immers gewonnen van SC Cambuur en Vitesse.

Voor beide ploegen wacht in de komende week een inhaalduel. Woensdag ontvangt PSV FC Volendam. Excelsior neemt het dan in Enschede op tegen FC Twente. Die duels werden door de KNVB verplaatst om PSV en FC Twente zo goed mogelijk voor de dag te laten komen in Europa.

De rapportcijfers

Excelsior Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
7
FC Utrecht
34
15
9
10
55-50
+5
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Excelsior Vrouwen
Meer over Excelsior Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.