Van Marwijk treft Denemarken, Messi dicht bij hattrick

Reacties

In de rubriek Vandaag in Rusland blikken we elke dag vooruit op de WK-gebeurtenissen van die dag. Donderdag staat het Australië van bondscoach Bert van Marwijk tegenover Denemarken. In dezelfde groep stuit Frankrijk op Peru. De dag wordt afgesloten met de kraker Argentinië - Kroatië.

Van Marwijk treft Denemarken, Messi dicht bij hattrick

Wedstrijden donderdag 21 juni:
14.00 uur: Denemarken - Australië (Samara)
Groep C
Scheidsrechter: Antonio Mateu Lahoz (Spanje)

17.00 uur: Frankrijk - Peru (Jekaterinburg)
Groep C
Scheidsrechter: Mohammed Abdulla Hassan Mohamed (Verenigde Arabische Emiraten)

20.00 uur: Argentinië - Kroatië (Nizhny Novgorod)
Groep D
Scheidsrechter: Ravshan Irmatov (Oezbekistan)

De stand in Groep C:

De stand in Groep D:

DENEMARKEN - AUSTRALIË

• Australië verloor zeven van de negen WK-wedstrijden tegen een Europees land, de enige overwinning was tegen Servië in 2010 (2-1).
• Christian Eriksen was tijdens zijn laatste veertien interlands direct betrokken bij zeventien doelpunten (twaalf doelpunten, vijf assists).
Australië verloor zijn laatste vier WK-duels, elke wedstrijd incasseerde het minimaal twee doelpunten.
• Denemarken scoorde in totaal 28 keer op WK's en alle doelpunten kwamen van binnen het strafschopgebied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FRANKRIJK - PERU

Frankrijk en Peru speelden één keer eerder tegen elkaar: een vriendschappelijke interland in april 1982 eindigde in 0-1 voor de Zuid-Amerikanen.
• Antoine Griezmann was direct betrokken bij negen van de laatste dertien Franse treffers op EK's en WK's (zeven doelpunten, twee assists).
Peru wacht al zeven WK-duels op een overwinning, de Zuid-Amerikanen speelden de voorgaande wedstrijden twee keer gelijk en verloren vijf keer.
• In 1978 verloor Frankrijk voor het laatst op een WK van een Zuid-Amerikaanse opponent, daarna volgden drie overwinningen en drie gelijke spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

ARGENTINIË - KROATIË

Argentinië en Kroatië spelen voor de vijfde keer tegen elkaar. De Zuid-Amerikanen wonnen twee van de voorgaande interlands, terwijl Kroatië één keer zegevierde.
• Kroatië speelde vier keer eerder tegen een Zuid-Amerikaanse opponent op een WK en verloor al deze wedstrijden.
Lionel Messi speelde twee keer tegen Kroatië en scoorde in beide duels. Zijn eerste treffer namens Argentinië in maart 2006 was ook tegen Kroatië.
• Kroatië was tijdens zijn laatste vijf WK-duels telkens trefzeker, nooit eerder zette het zo'n lange reeks neer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat gebeurt er vandaag nog meer in Rusland?

• Donderdag zal defenitief duidelijk worden of Neymar in actie kan komen tijdens het duel met Costa Rica. Bondscoach Tite van Brazilië zal dan in Sint-Petersburg vooruitblikken op de tweede groepswedstrijd.

Getal van de dag

16
Ebbe Sand had op 28 juni 1998 slechts 16 seconden nodig om als invaller te scoren. De aanvaller van Denemarken kwam na een klein uur binnen de lijnen voor Peter Møller en maakte heel kort daarna de 0-3. Uiteindelijk wonnen de Denen met 1-4, waardoor de kwartfinale van het WK werd bereikt. Daarin was Brazilië uiteindelijk met 3-2 te sterk.

Vandaag in het WK-verleden

Op 21 juni 2006, vandaag exact twaalf jaar geleden, stonden Nederland en Argentinië tegenover elkaar in de Commerzbank-Arena in Frankfurt. Voorafgaand aan de laatste speelronde in Groep C waren beide landen al zeker van een plek in de achtste finale. Oranje had echter een overwinning nodig om groepswinnaar te worden. Zover kwam het niet, de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Lionel Messi speelde zeventig minuten mee bij de Zuid-Amerikanen, die uiteindelijk dat WK in de kwartfinale werden uitgeschakeld door gastland Duitsland. Nederland strandde al in de achtste finale tegen Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.