Van Marwijk klaar op Arab Cup na afstraffing tegen Qatar

Bert van Marwijk is met de Verenigde Arabische Emiraten uitgeschakeld op het toernooi om de Arab Cup. Gastland en WK-organisator Qatar bleek vrijdag veel te sterk: 5-0.

Van Marwijk liep met zijn ploeg maandag de groepswinst mis door de 1-0 nederlaag tegen Tunesië en kwam daardoor tegenover Qatar te staan in de kwartfinale. Het gastland van het WK van volgend jaar won alle drie de groepswedstrijden, maar nooit met een dusdanig groot verschil als vrijdag tegen de ploeg van Van Marwijk.

De Emiraten maakten het zichzelf ook niet bepaald makkelijk tegen Qatar. Al na zes minuten tikte Ali Salmeen de bal in zijn eigen doel. Daarna gaven de bezoekers twee keer een strafschop weg. Die werden benut door Ali Almoez en Boualem Khoukhi. Voor rust scoorde Qatar nog twee keer via Abdulaziz Hatim en opnieuw Almoez. Na rust bleef Van Marwijk meer leed bespaard.