'Van Gaal nog steeds in beeld bij Duitsland door twijfel bij Nagelsmann'

Reacties

De kans dat Louis van Gaal de nieuwe bondscoach van Duitsland wordt, blijft reëel. De Duitse bond (DFB) heeft gesprekken gevoerd met Julian Nagelsmann, maar er zijn twijfels bij de Duitse coach.

'Van Gaal nog steeds in beeld bij Duitsland door twijfel bij Nagelsmann'
© Pro Shots

BILD zit er kort op wat betreft het Duitse bondscoachschap. De krant kwam vlak voor het ontslag van Hansi Flick al met een grote kandidatenlijst voor de opvolging van diezelfde Flick, inmiddels lijken er vier kandidaten overgebleven te zijn. Met Nagelsmann zijn dus al gesprekken gevoerd, Van Gaal, Oliver Glasner en Stefan Kuntz zijn ook nog in beeld.

Nagelsmann lijkt dus de eerste kandidaat van de DFB te zijn, maar de ex-coach van 1899 Hoffenheim, RB Leipzig en Bayern München heeft nog niet toegehapt. Op 36-jarige leeftijd vraagt hij zichzelf af of het niet te vroeg is om te beginnen aan een baan als bondscoach, terwijl de salariseisen van Nagelsmann weer een potentieel struikelblok zijn voor de DFB. De coach verdiende een fors salaris bij zijn vorige werkgever Bayern.

Duitsland won na het ontslag van Flick prompt van Frankrijk onder interim-bondscoach Rudi Völler. De oud-voetballer is immens populair, maar wil geen vaste aanstelling als bondscoach. Diverse oud-voetballers steunden Van Gaal als nieuwe bondscoach van Duitsland. In oktober zijn de volgende interlands van de EK-gastheer, tegen Amerika en Mexico.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.