Van Gaal geeft Janssen een cijfer na opvallend onderonsje

Reacties

Vincent Janssen heeft een goede indruk achtergelaten op Louis van Gaal. De spits kreeg dinsdagavond een basisplaats bij Oranje tegen Wales (3-2) en wordt door de bondscoach beoordeeld met een zeven. Vlak voordat Van Gaal voor de camera van ESPN moest verschijnen, sprak hij Janssen van dichtbij persoonlijk toe en deelde hij een compliment uit.

Van Gaal geeft Janssen een cijfer na opvallend onderonsje

Nederland
Nederland
3 - 2
Wales
Wales

'Je hebt alles gedaan wat ik wil', zei Van Gaal tegen zijn pupil. 'Mooi zo', reageerde Janssen. Van Gaal vulde aan: 'Twee assists gegeven en je kunt een doelpunt maken. Dat lukte net niet. Wie weet, volgende keer.' In het daaropvolgende interview zegt Van Gaal dat Janssen in zijn ogen een zeven verdiende. 'Omdat hij niet heeft gescoord maar wel twee assists gaf. Ik was er heel tevreden over. Hij speelt zoals ik denk dat een spits moet spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij is een aanspeelpunt, verliest weinig ballen en is gevaarlijk voor het doel. Of hij er in september bij is, hangt af van de ontwikkelingen van andere spelers. Brian Brobbey is zijn concurrent, dat weet hij. En hij moet natuurlijk doelpunten gaan maken bij Monterrey', geeft Van Gaal als opdracht mee. Ook op de analisten van de NOS maakte Janssen indruk. Pierre van Hooijdonk noemt het 'erg knap' dat de aanvaller zich staande heeft gehouden.

© Pro Shots

'Ik leg de lat wel even iets lager, want hij traint voor de eerste keer weer met deze spelers op dit niveau', voegt Van Hooijdonk eraan toe. 'Dat ligt beduidend hoger dan het niveau dat hij gewend is in Mexico. Daarnaast heeft hij een deel van deze interlandperiode gemist door zijn bruiloft. Als je dan deze wedstrijd aflevert, vind ik het prima.' Rafael van der Vaart gaat mee in de beoordeling van Van Hooijdonk en is zelfs nog enthousiaster.

'Ik vind eigenlijk dat hij het waanzinnig goed gedaan heeft. Wij denken maar dat alleen hier voetbal wordt gespeeld, maar hij is daar (in Mexico, red.) waarschijnlijk een grote ster. Wij krijgen dat niet mee, dat is logisch.' Van der Vaart werd 'vrolijk' van hetgeen Janssen liet zien. 'Hij houdt de bal bij zich, heeft een goede techniek en we weten dat hij een doelpunt kan maken. Hij is echt geslaagd voor de test.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.