Van Gaal beklaagt zich opnieuw: 'Spelers staan in het rood'

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft zich tijdens de persconferentie in aanloop naar het League Cup-duel met Middlesbrough van woensdag (21.00 uur) opnieuw beklaagd over het aantal wedstrijden dat zijn spelers moet spelen.

Van Gaal beklaagt zich opnieuw: 'Spelers staan in het rood'

Afgelopen week kwam Van Gaal met het idee om een winterstop in te voeren in de Premier League. In Engeland wordt er tijdens de feestdagen traditiegetrouw altijd gevoetbald, maar volgens de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal raken de spelers hier oververmoeid van. En dinsdag stelde hij het aantal wedstrijden dat spelers in Engeland moeten spelen opnieuw ter discussie.

'Ik heb veel spelers die wat betreft fitheid in het rood staan', gaf Van Gaal aan tijdens zijn perspraatje. 'Dat komt door het grote aantal wedstrijden dat we hebben gespeeld. En er staan er nóg een hoop voor de deur. Ik weet daarom nog niet wie ik wel en niet kan inzetten tegen Middlesbrough. Over mijn opstelling kan ik dus nog niets met jullie delen.'

Duidelijk is in ieder geval dat Antonio Valencia niet kan spelen. De vleugelverdediger kampt met een voetblessure. De beloften James Wilson en Andreas Pereira, die nog in de jeugd bij PSV speelde, behoren wel tot de wedstrijdselectie. 'Maar nogmaals: ik kan nog niet zeggen of zij spelen. Ik kan woensdag pas bepalen wie ik opstel', eindigde Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.