Van Gaal: 'Premier League moet winterstop invoeren'

Reacties

Louis van Gaal ziet het gebrek aan een winterstop als oorzaak van de slechte resultaten van Engelse teams in Europese en internationale toernooien. De manager van Manchester United keerde donderdag met zijn selectie terug op eigen bodem van het Champions League-bezoek aan CSKA Moskou (1-1) om zich voor te bereiden op de topper tegen Manchester City.

Van Gaal: 'Premier League moet winterstop invoeren'

De Engelse Champions League-deelnemers boekten dit seizoen gezamenlijk pas vijf overwinningen in twaalf wedstrijden. Zo liet United woensdag weer punten liggen in Rusland. 'Er is geen winterstop. Dat is het grootste kwaad van deze cultuur. Het is niet goed voor het Engelse voetbal', zegt Van Gaal tegenover Sky Sports.

De voormalige Oranje-bondscoach durft daarom openlijk te tornen aan de in Engeland bijna heilige overvolle periode rond de feestdagen. 'Het is niet goed voor de clubs en het nationale team. Ik denk dat je het moet veranderen. Hoeveel jaar heeft Engeland al niets gewonnen? Dat komt doordat de spelers aan het einde van het seizoen helemaal uitgeput zijn.'

Ook de kracht van de Premier League zorgt er volgens Van Gaal voor dat Engelse teams midweeks minder energie hebben om er vol voor te gaan in Europa. 'Elke wedstrijd is een uitdaging. Het is een rat race. En dan moet je ook nog in de Champions League spelen. Dat is niet makkelijk. Dat is waarom Engelse clubs de laatste jaren de Champions League niet hebben gewonnen.'

Chelsea was in 2012 de laatste Premier League-club die de Europa Cup I won. Een jaar eerder stond United nog in de finale, maar verloor het van Barcelona (1-3). In de jaren erna kwamen alleen die clubs ook nog een keer verder dan de laatste zestien (2013/14, Chelsea halve finale, United kwartfinale). City, zondag opponent van Van Gaal op Old Trafford, kwam nog nooit verder dan de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.