Van Dijk toont zijn klasse in kraker en zorgt voor megavoorsprong Liverpool

Reacties

Liverpool heeft dankzij uitblinker Virgil van Dijk optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Manchester City. De ploeg van manager Jürgen Klopp was in eigen huis te sterk voor rivaal Manchester United.

Van Dijk toont zijn klasse in kraker en zorgt voor megavoorsprong Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Manchester United
Manchester United

Er staat dit seizoen geen maat op Liverpool, dat voorafgaand aan het thuisduel met United 20 van de 21 competitiewedstrijden had gewonnen. Alleen het bezoek aan de rivaal uit Manchester eerder dit seizoen leverde geen zege op (1-1). Maar op Anfield werd United wél verslagen. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer presteert dit seizoen uitstekend tegen topclubs, maar was dit keer kansloos.

In de veertiende minuut was het Van Dijk die de ban brak. Uit een hoekschop van Trent Alexander-Arnold kopte hij fraai raak. Het was zijn achtste doelpunt in de Premier League sinds Van Dijk in januari 2018 voor Liverpool tekende, waarmee de Oranje-international de meest trefzekere verdediger in de Engelse competitie is. Niet veel later speelde Van Dijk opnieuw een hoofdrol toen Liverpool op 2-0 leek te komen.

Van Dijk ging een luchtduel aan met David de Gea, die daarbij naar de grond ging. Scheidsrechter Craig Pawson liet aanvankelijk doorspelen en Roberto Firmino rondde koel af, maar de VAR annuleerde het doelpunt. Het zat Liverpool wat dat betreft niet mee, want nog voor rust werd ook een treffer van Georginio Wijnaldum afgekeurd. De middenvelder werd terecht teruggefloten vanwege buitenspel.

Liverpool was heer en meester in de North West Derby, maar hield United lang in leven. Op slag van rust kwam Andreas Pereira weliswaar net tekort om een voorzet van Aaron Wan-Bissaka binnen te glijden, maar verder was het vooral de thuisclub die grote mogelijkheden miste. Achtereenvolgens Sadio Mané, Mohamed Salah, Jordan Henderson en Alex Oxlade-Chamberlain misten enorme kansen. Vooral Salah, die de bal volledig verkeerd raakte, en Henderson, wiens schot tegen de paal belandde, waren dicht bij het tweede doelpunt van Liverpool. Doordat de 2-0 uitbleef, geloofde United steeds meer in een stunt.

Die stunt kwam er niet. Liverpool liet zich op eigen helft terugzakken en gokte op de tegenaanval, terwijl het United niet lukte om het de thuisclub écht moeilijk te maken. Diep in de extra speeltijd viel de definitieve beslissing toen Salah uit een counter voor de 2-0 eindstand zorgde. Liverpool heeft daardoor nu 64 punten uit 22 duels. Dat zijn er zestien meer dan nummer twee Manchester City, dat een wedstrijd meer speelde. Als het verschil tussen beide ploegen zo blijft, kan Liverpool begin april zijn eerste Premier League-titel ooit vieren. De laatste keer dat de club kampioen van Engeland werd, was in 1990.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.