Crystal Palace frustreert Manchester City in enerverende slotfase

Reacties

Manchester City heeft zaterdagmiddag averij opgelopen in de Premier League. Crystal Palace pakte na een enerverende slotfase knap een punt in het Etihad Stadium.

Crystal Palace frustreert Manchester City in enerverende slotfase
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 2
Crystal Palace
Crystal Palace

City begon met veel vertrouwen aan het thuisduel met Palace. De ploeg van de jarige Pep Guardiola won zijn voorgaande vijf wedstrijden in alle competities en was vorige week nog met 1-6 te sterk voor het arme Aston Villa. Tegen The Eagles ging het een stuk lastiger, al was Kevin De Bruyne al vroeg heel dicht bij de openingstreffer. De Belg krulde een vrije trap van ruim twintig meter schitterend over de muur richting de bovenhoek, maar stuitte op de lat.

De thuisploeg had bijzonder veel balbezit en bleef aanvallen, maar vond telkens geen gaatje in de defensie van Palace. Manager Roy Hodgson had een muur opgetrokken voor het doel van Vicente Guaita en dat bleek een succesvolle tactiek. Het werd helemaal mooi voor de gasten toen Cenk Tosun in de 39ste minuut de score opende: hij reageerde alert na kopbal van Gary Cahill.

Zodoende moest City nog extra aan de bak en even leek de thuisploeg een meevaller te krijgen. Jaïro Riedewald, die opnieuw een basisplaats had, maakte hands in zijn eigen strafschopgebied en dus ging de bal op de stip. De beslissing werd echter geannuleerd op aanraden van de VAR. Palace ontsnapte, maar kreeg even later alsnog het deksel op de neus.

Sergio Agüero nam zijn ploeg andermaal bij de hand. Eerst werkte hij een voorzet van Gabriel Jesus knap binnen bij de tweede paal. Vier minuten later maakte hij de comeback compleet door een voorzet van Benjamin Mendy knap achter Guaita te koppen: 2-1. De Argentijn leek zijn ploeg zo te behoeden voor kostbaar puntenverlies, maar het ging alsnog mis voor City.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd sloeg Palace namelijk nog een keer toe. Wilfried Zaha ging ervandoor en gaf de bal laag voor op Conor Wickham. Fernandinho probeerde de bal te onderscheppen, maar werkte hem in zijn eigen doel: 2-2. Zo liep City toch nog tegen puntenverlies aan. Koploper Liverpool verdwijnt daardoor nóg verder uit beeld. Het gat is nu dertien punten, terwijl The Reds nog twee duels te goed hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.