Van Dijk reageert op flirt Koeman met KNVB: 'Fantastische tijd gehad'

Reacties

Virgil van Dijk (30) staat open voor een terugkeer van Ronald Koeman als bondscoach bij het Nederlands elftal. Dat liet de aanvoerder van Oranje weten na de Champions League-wedstrijd van Liverpool tegen Internazionale.

Van Dijk reageert op flirt Koeman met KNVB: 'Fantastische tijd gehad'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Internazionale
Internazionale

Van Dijk en Liverpool plaatsten zich dinsdag ten koste van Inter, met collega-internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis, voor de kwartfinales van de Champions League. Na afloop ging Van Dijk kort in op uitspraken van Koeman in de Videoland-serie Força Koeman.

Daarin vertelde de voormalig bondscoach van Oranje dat hij nog graag een eindtoernooi wil meemaken als eindverantwoordelijke bij het Nederlands elftal. Koeman verliet de KNVB in augustus 2020 om aan de slag te gaan bij Barcelona, waar hij in oktober vorig jaar aan de kant werd gezet. Het staat vast dat Louis van Gaal na het WK in Qatar afscheid neemt als bondscoach.

Van Dijk, die ook bij Southampton samenwerkte met Koeman, is positief over een mogelijke rentree van de oud-international als bondscoach. 'Ik heb heb een fantastische tijd gehad onder Ronald bij Oranje', zei de 44-voudig international tegen RTL. 'Als ze nu al plannen willen maken voor na het WK dan zou hij een goede kandidaat zijn. Als het zover komt dan zou het prima zijn. Koeman heeft veel betekend in mijn carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.