Koeman denkt aan terugkeer als bondscoach

Reacties

Ronald Koeman staat ervoor open om in de toekomst opnieuw bondscoach te worden van het Nederlands elftal. De 58-jarige trainer verliet Oranje in 2020 om aan de slag te gaan bij Barcelona. Daar werd hij in oktober vorig jaar ontslagen.

Koeman denkt aan terugkeer als bondscoach

Het was de bedoeling dat Koeman in de zomer van 2020 aan het roer zou staan bij Oranje tijdens het EK. Dat toernooi ging echter niet door vanwege het coronavirus. Toen Koeman daarna de kans kreeg om zijn droom bij Barcelona te verwezenlijken, greep hij die met beide handen aan. Na ruim een jaar werd de oefenmeester ontslagen en opgevolgd door Xavi Hernández.

Bij het Nederlands elftal werd Frank de Boer de vervanger van Koeman. Onder zijn leiding strandde Oranje op het EK al in de achtste finale, waarna Louis van Gaal werd ingevlogen om het team te leiden naar het WK in Qatar. Daarna stopt de keuzeheer, waardoor de naam van Koeman al meerdere malen is gevallen. Zelf ziet hij een eventuele terugkeer bij Oranje wel zitten.

'Wie weet komt dat nog een keer', vertelt Koeman in de serie Força Koeman van Videoland, waarvan het derde seizoen onlangs werd uitgebracht. 'Ja, daar sta ik voor open. Het past misschien nog wel het beste bij mij. Niet iedere dag op het veld staan.'

Koeman wil graag nog een eindronde meemaken met Oranje. 'Door corona ging het EK niet door. Je wordt bondscoach om ook een keer een eindtoernooi mee te maken. Dat ontbreekt. Als ik daar ooit een kans voor krijg om het wel een keer mee te maken… Ik ga niet solliciteren, maar het is wel een klein gemisje.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.